Αυτό είναι το φονικό υποβρύχιο που στέλνει στη Βαλτική ο Πούτιν (Video)

Αυτό είναι το φονικό υποβρύχιο που στέλνει στη Βαλτική ο Πούτιν (Video)

Δυναμική απάντηση στις ΗΠΑ, που το πρωί εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση με 59 Τόμαχοκ κατά της αεροπορικής βάσης του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία έδωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν με την εντολή του να πλεύσει στην Βαλτική το μεγαλύτερο υποβρύχιο – φονική μηχανή στον κόσμο!

Το τεράστιο υποβρύχιο, μήκους 174 μέτρων, είναι εξοπλισμένο με 200 οπλικά συστήματα και 20 πυρηνικούς πυραύλους.

Το όνομά του είναι Ντμίτρι Ντονσκόι και ανήκει στην κατηγορία Typhoon. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, το υποβρύχιο είναι έτοιμο να φύγει από την Λευκή Θάλασσα και να ταξιδέψει μέσω Νορβηγίας και Δανίας στη θαλάσσια περιοχή που οι Ρώσοι στρατιωτικοί ονομάζουν «πισίνα του ΝΑΤΟ». Μάλιστα, το Κρεμλίνο έχει προγραμματιστεί να «αποχαιρετίσει» το υποβρύχιο πριν το μεγάλο του ταξίδι, στην Αγία Πετρούπολη, ως ανατριχιαστική υπενθύμιση της πυρηνικής δύναμης της Ρωσίας στον υπόλοιπο κόσμο.

Για την ιστορία να πούμε ότι το πραγματικά τρομακτικό σε μέγεθος και πολεμικές δυνατότητες κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τον σοβιετικό στρατό στη δεκαετία του 1980, ως απάντηση στα αμερικανικά υποβρύχια κατηγορίας Οχάιο, τα οποία είχαν δυνατότητα να μεταφέρουν 192 πυρηνικές κεφαλές.

(Φωτό, video και πληροφορίες από την Daily Mail)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter