Αυτό είναι το όνομα-erga omnes. Severna Makedonija, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το Docville, το HOT DOC και η υπερπολυτελής έκδοση «Η Ιστορία των Μουντιάλ»

Αυτό είναι το όνομα-erga omnes. Severna Makedonija, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το Docville, το HOT DOC και η υπερπολυτελής έκδοση «Η Ιστορία των Μουντιάλ»

Αποκλειστικό. Αυτό είναι το όνομα-erga omnes. Severna Makedonija-Βόρεια Μακεδονία (αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες).

-Ο σιωπηλός εμφύλιος στην (Άνω – Κάτω) Νέα Δημοκρατία. Καραμανλής και Ντόρα συμφωνούν (με την πάγια θέση τους).

-Σαμαράς: Ο εξολοθρευτής των Μητσοτάκηδων. Πώς εγκλώβισε και τον Κυριάκο στο εθνικό θέμα.

-Η Μεσόγειος φλέγεται. Η κολοσσιαία κρίση στην Ιταλία και η διαφθορά στην Ισπανία διαμορφώνουν κινδύνους αλλά και νέους συσχετισμούς.

-Δικαιοσύνη: Έξι εισαγγελικοί λειτουργοί ελέγχονται ποινικά και πειθαρχικά για την υπόθεση Βγενόπουλου.

-Θεσσαλονίκη: Ζαγοράκης, Ράπτη και Καλαφάτης μιλούν στο Documento για τις δημοτικές εκλογές.

-ΚΙΝΑΛ: Δηλώσεις Θ. Θεοχαρόπουλου και Ν. Ανδρουλάκη για τη Βαβέλ στον νέο φορέα.

Μετά τα μνημόνια τι; στο HOTDOC 

Μεγάλη έρευνα του HOTDOC για την επόμενη ημέρα των μνημονίων. Τα σενάρια εξόδου, ο ρόλος του ΔΝΤ και το μεγάλο αγκάθι του χρέους. Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Γράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι: Κώστας Αγοραστός, Σάκης Βαρδαλής, Γιάνης Βαρουφάκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαρία Καραμεσίνη, Βασίλης Κορκίδης, Μιχάλης Μασουράκης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Γιάννης Παναγόπουλος, Γιάννης Ρέτσος, Αθανάσιος Σαββάκης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Αλέξης Χαρίτσης.

Demetrio Stratos: Ο εξωπραγματικός καλλιτέχνης, στο Docville 

– Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει αφιέρωμα στον Demetrio Stratos στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Θάλεια Ιστικοπούλου που συνεπιμελείται το αφιέρωμα μαζί με τον Κλαούντιο Κιανούρα, μας αναφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά του.

-Το Athens Pride δίνει ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Ιουνίου και η Αθήνα δηλώνει «παρούσα». Το ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Ζαργάνη έχει όλες τις λεπτομέρειες της εμβληματικής γιορτής.

-Ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης επιστρέφει με τη νέα του παράσταση πάνω στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Χόρβατ και μιλάει στη Στέλλα Χαραμή για τη δημιουργία πολιτικών έργων σε συνθήκες μεγάλης απογοήτευσης.

Θωμάς Κοροβίνης σε συνέντευξη του στην Μαρίνα Αγγελάκη δεν διστάζει να μιλάει με ευθυκρισία για τη «μεταποίηση» των πόλεων που αγαπά αλλά και για πρόσωπα που βρέθηκαν πρόσφατα για τους λάθους λόγους στην επικαιρότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά για τις βιαιοπραγίες κατά του Μπουτάρη: «Για τη Θεσσαλονίκη ας όψονται οι ψηφοφόροι και χειροκροτητές του Ανθιμοψωμιαδιστάν».

-Ξεκινά αύριο το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (με σήμα κατατεθέν του τις υπαίθριες εκδηλώσεις σε χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής) που για φέτος έχει αρκετές εκπλήξεις- όπως η προβολή της «Ηλέκτρας» στην μικρή Επίδαυρο-, που τις σταχυολογεί στο ρεπορτάζ του ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

-Ο κορυφαίος Γάλλος ανθρωπολόγος Μορίς Γκοντελιέ βρέθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρουσίασε τη διάλεξη «Το φανταστικό, το φαντασιακό και το συμβολικό». Λίγες μέρες προτού επιστρέψει στο Παρίσι, μίλησε στο Documento και την Έμυ Ντούρου.

Αριστέα Χιώτη η ψυχή του κινηματογράφου «Ιντεάλ» για σχεδόν 4 δεκαετίες, εξιστορεί στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησε στην «Σπέντζος φιλμ» και θυμάται σπαρταριστές επεισόδια με αστέρες όπως ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Μπομπ Ράφελσον κ.α.

-Ο τέταρτος τόμος της «Ιστορίας της σεξουαλικότητας» του Φουκό: o Γάλλος ιστορικός και εκδότης Πιερ Νορά μιλάει για τις περιπέτειες της έκδοσης.

-Οι πίνακες του Παναγιώτη και Δημητρίου Ζωγράφου που εικονογραφούν τα «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη παρουσιάζονται στην έκθεση «Ιωάννης Μακρυγιάννης – Ζωντανή έκφραση» της Γεννάδειου Βιβλιοθήκης που συνοδεύεται από ένα λεύκωμα των Εκδόσεων Καπόν.

-Μια ελληνίδα, η Ελευθερία Γιαγή, αποφάσισε να εγκαταλείψει την πεζή ελληνική καθημερινότητα και να ταξιδέψει όπου τη βγάλει ο δρόμος, καταγράφοντας την εμπειρία της από την πρώτη της στάση, το Μαρόκο, όπου και έμεινε τρεις μήνες στο Μαρακές, την Ουαρζαζάτ και την Εσαουίρα.

Αναστάσης Περράκης, Διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, γράφει στο Documento για τους λόγους που δεν θέλει να αποχωριστεί το Αμστερνταμ.

«Η Ιστορία των Μουντιάλ», μια υπερπολυτελής έκδοση την Κυριακή με το Documento

Ώρα Μουντιάλ! Η αντίστροφη μέτρηση για το 21ο Μουντιάλ στη Ρωσία ξεκίνησε και το Documento σας βάζει σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου με μια υπερπολυτελή έκδοση αφιερωμένη στην ιστορία της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ένα βιβλίο 200 σελίδων διαφορετικό από όλα τα άλλα. Γεμάτο μύθους και είδωλα από το 1930 στην Ουρουγουάη μέχρι το 2018 στη Ρωσία. 20 πρόσωπα, 10 αξέχαστα παιχνίδια, 5+1 ομάδες που έγραψαν τι δική τους ιστορία στα Μουντιάλ.

Την έκδοση προλογίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε. Γράφουν οι Αντώνης Φουντής, Νίκος Παπαδογιάννης, Σάββας Λιβάνιος.

Αυτή την Κυριακή το Documento γράφει την ιστορία του Μουντιάλ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter