Λειτουργεί με μπαταρία

Αυτό είναι το πιρούνι που «αντικαθιστά» το αλάτι (Photos)

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού βλάπτει σοβαρά την υγεία και σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο συμβαίνει και με την «κανονική» κατανάλωσή του.

Οι Ιάπωνες που εμπνεύστηκαν το πιρούνι κατά του αλατιού προφανώς αυτό θα είχαν στο νου τους, όταν σχεδίασαν το συγκεκριμένο gadget, το οποίο δημιουργεί την αίσθηση του αλμυρού.

Το πιρούνι λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, που απελευθερώνει μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, ερεθίζοντας τη γλώσσα και αφήνοντας μια αλμυρή γεύση.

Το σκεπτικό των κατασκευαστών ήταν ότι το ηλεκτρικό ερέθισμα «δίνει» στη γλώσσα την αίσθηση του αλμυρού αλλά και του ξινού, και μάλιστα το πιρούνι διαθέτει τρία επίπεδα «αλμυρής» γεύσης, για να καλύψει όλα τα γούστα.

Το κόστος της συσκευής ήταν 12 δολάρια, χρησιμοποιεί μπαταρίες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι 6 ώρες συνεχόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.