Αυτό είναι το τελικό line up της πρώτης μέρας του AthensRocks

Αυτό είναι το τελικό line up της πρώτης μέρας του AthensRocks

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age στην πρώτη ημέρα του φετινού AthensRocks.

Σχεδόν μια εικοσαετία μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα οι Queens of the Stone Age επιστρέφουν στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους το όγδοο άλμπουμ τους «In Times New Roman… ». Πνευματικό παιδί του Josh Homme, οι Queens of the Stone Age θα είναι οι headliners στην πρώτη από τις δύο μέρες του φετινού AthensRocks, το Σάββατο 27 Ιουλίου και θα πλαισιωθούν από Spiritualized, τους The Armed και τους Πεθαίνουν στο Τέλος.

O Jason Pierce (a.k.a Spaceman) των Spiritualized

Οι Spiritualized, το εμβληματικό βρετανικό rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1990 από τον Jason Pierce (a.k.a Spaceman), θα βρεθεί στην Ελλάδα για το AthensRocks, το Σάββατο 27 Ιουλίου στο πλευρό των Queens of the Stone Age, σε μία ανεπανάληπτη μουσική βραδιά, στο Athens Olympic Complex.

Αντλώντας έμπνευση από ένα ευρύ φάσμα επιρροών, όπως το ψυχεδελικό ροκ και η gospel, οι Spiritualized έχουν χαράξει μια ξεχωριστή πορεία καθώς οι μινιμαλιστικές συνθέσεις τους, ξεπερνούν τα είδη και αψηφούν τις συμβάσεις. Κάθε άλμπουμ που κυκλοφόρησαν είναι ένα μουσικό ταξίδι, με ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να να βυθιστεί σε ευρύ φάσμα συναισθημάτων και εμπειριών. Από τις απόκοσμες μελωδίες στο «Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space» μέχρι το ηχητικό μεγαλείο του «Let It Come Down», η μουσική των Spiritualized διακατέχεται από μια υπερβατική ποιότητα που αντηχεί βαθιά στους fan τους σε όλο τον κόσμο.

Πέρα από τα επίσημα albums τους, οι Spiritualized έχουν αφήσει το στίγμα τους για τις δυναμικές και συναρπαστικές ζωντανές εμφανίσεις τους. Οι συναυλίες της μπάντας είναι θρυλικές για την ένταση και το συναισθηματικό τους βάθος, με κάθε παράσταση να αποτελεί μια ισχυρή κοινή εμπειρία.

The Armed

The Armed είναι μια hardcore/ punk κολλεκτίβα με βαθιές underground ρίζες κι ένα σπυδαίο καλλιτεχνικό όραμα υπό το οποίο ενώθηκαν κατά καιρούς μέλη των Queens Of The Stone Age Converge, Rolo Tomassi, Cave In, Metz, και πολλών ακόμη συγκροτημάτων που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους σε όλο το φάσμα του σκληρού ήχου.

Μυστηριώδεις, ευφάνταστοι, προκλητικά εκκεντρική και διεστραμμένα ευφυείς οι The Armed σχηματίστηκαν στο Detroit του Μίσιγκαν το 2009 κι έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πέντε official albums γενομένης με το «Τhese are lights» (2009) μέχρι το πιο πρόσφατο περσινό «Perfect Saviors» (2023) το οποίο και γνώριζε εξαιρετικές κριτικές τόσο από κοινό που τους ακολουθεί πιστά όσο και από το σύνολο του μουσικού τύπου.

Mε προεξάρχοντα καλλιτεχνικό νου τον πολυπράγμονα μουσικό, performer και σκηνοθέτη Tony Wolski οι The Armed έφτιαξαν ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό κράμα που ακολουθεί τις βασικές αρχές της punk αισθητικής και του noise rock περνώντας με επιτυχία σε ένα σκληροπυρηνικό pop songwriting που απογειώνεται με το σαρδόνιο χιούμορ και τις λυσσαλέες live εμφανίσεις της μπάντας. Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα ανέβουν στη σκηνή του AthensRocks για να επιβεβαιώσουν τον δικαιολογημένο ντόρο που γίνεται γύρω από το ολοένα και πιο ανερχόμενο όνομά τους.

Πεθαίνουν Στο Τέλος

Οι Πεθαίνουν στο Τέλος είναι ένα ανεξάρτητο rock ‘n roll σχήμα που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2018 κι έκτοτε απέκτησε φανατικό κοινό καθώς ένωσαν καλλιτεχνικά διακεκριμένους μουσικούς της ελληνικής σκηνής που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον χώρο, μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε μια σειρά από punk και rock projects της χώρας.

Το συγκρότημα ξεχώρισε γρήγορα στα όρια του ελληνικού underground χάρη στην ενέργεια και το αγνό rock ‘n’ roll αίσθημα που διαπνέει τις συναυλίες και τις κυκλοφορίες τους. Τα ιδιαίτερα riffs και η punk αισθητική τους αποτέλεσαν το καύσιμο για να απογειωθούν τα τραγούδια των Πεθαίνουν στο Τέλος μέσα κι από την κυκλοφορία του Βουντού EP τους, που κέρδισε το στοίχημα του ελληνικού στίχου το 2020.

Από το 2022 πραγματοποιούν συνεχείς εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε φεστιβάλ και ανοίγοντας συναυλίες γνωστών εγχώριων σχημάτων. Η νέα δισκογραφική τους δουλειά βρίσκεται σε στάδιο ηχογράφησης. Tο πρώτο single/video «Μυρίζει Θάνατο» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023 στις ψηφιακές πλατφόρμες, και το δεύτερο αναμένεται τον Μάιο του 2024.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του ticketmaster.gr, ενώ η πώληση των εισιτηρίων ΑΜΕΑ θα διεξαχθεί αποκλειστικά από το τηλεφωνικό κέντρο της Ticketmaster (2111981535).

Σημεία πώλησης hard copy εισιτηρίων: Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι) και Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter