Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Πρόστιμο στους παραβάτες

Αυτό είναι το χωριό που απαγόρευσε να το φωτογραφίζουν γιατί είναι… πολύ όμορφο (Photos)

Ονομάζεται Bergün / Bravuogn, βρίσκεται κοντά στο St Moritz και οι κάτοικοί του δεν θέλουν να το φωτογραφίζουν για να μην… αισθάνονται άσχημα όσοι δεν μπορούν να το επισκεφθούν.

Θεωρούν ότι είναι τόσο όμορφο το φυσικό τοπίο, που ψήφισαν και σε τοπική συνέλευση, προκειμένου όσοι παραβιάζουν το νόμο και τραβάνε φωτογραφίες, να τιμωρούνται με πρόστιμο… 5 ευρώ.

Οι κάτοικοι βέβαια επιθυμούν την προσέλευση των τουριστών, ώστε να θαυμάσουν το χωριό τους από κοντά και όχι μέσω φωτογραφιών στα social media και σκοπεύουν να διαθέσουν τα χρήματα από τα πρόστιμα στην προστασία του αλπικού περιβάλλοντος.

Μάλιστα, το τουριστικό γραφείο του χωριού έχει ήδη αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες από τις σελίδες του στο Facebook και στο Twitter, ωστόσο… όλο και κάτι μένει στο ίντερνετ ώστε να δούμε και εμείς γιατί γίνεται τόση φασαρία…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.