«Αυτό που συνεχώς ξεχνάς» του Σωτήρη Καρύδη

«Αυτό που συνεχώς ξεχνάς» του Σωτήρη Καρύδη

Είναι δυνατόν να μην έχεις αντιληφθεί αυτό το «κάτι» που θα έπρεπε να είναι η βασική ενθύμηση στην καθημερινή σου ζωή; Υπάρχει πιθανότητα η υπενθύμιση αυτού του «κάτι» να εμπλουτίσει τη ζωή σου με τρόπους που δεν είχες αντιληφθεί μέχρι τώρα; Θα μπορούσε το «κουκούλωμα» αυτού που θα έπρεπε να θυμάσαι να αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό της πλειονότητας των ανθρώπων γύρω σου; Πώς σχεδόν σύσσωμη η πανανθρώπινη κοινότητα υποπίπτει σε ένα τέτοιο «σφάλμα αρχάριου»;

Στις σελίδες του βιβλίου «Αυτό που συνεχώς ξεχνάςφιλοσοφικές αναζητήσεις για τη ζωή και τον θάνατο» (εκδόσεις Αγγελάκη) του Σωτήρη Καρύδη θα εξετάσουμε με όχημα τις λέξεις -μέσα από ένα σύντομο αλλά με κλειστές στροφές και απότομες κλίσεις ταξίδι στα ύψη αλλά και τα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής- αυτό ακριβώς το σφάλμα, όπως επίσης τις πιθανότητες και τους τρόπους που έχεις στη διάθεσή σου ώστε να θυμάσαι ακριβώς αυτό: Αυτό που συνεχώς ξεχνάς.

Ο Σωτήρης Καρύδης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα τον υγρό στίβο. Ως φυσική απόρροια της αγάπης του για τη σωματική άσκηση σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΕΚΠΑ. Στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες. Κατέχει δίπλωμα προπονητή στα μη ολυμπιακά αθλήματα της μάχης υποταγής και πάλης υποταγής.

Κατά τη στρατιωτική του θητεία κατετάγη στις Ειδικές Δυνάμεις, απ’ όπου απέκτησε πτυχίο αλεξιπτωτιστού με τον βαθμό του Λοχία, ενώ παράλληλα ανέλαβε τον ρόλο του εκπαιδευτή υποψηφίων αλεξιπτωτιστών, όπως επίσης και των σχολείων αυτοάμυνας της Σχολής Αλεξιπτωτιστών. Έγγαμος, με μια κόρη, διαμένει στην Αθήνα και εργάζεται ως σύμβουλος ειδικής φυσικής κατάστασης σε αθλητικούς συλλόγους.

Δηλώνοντας δια βίου αθλητής των στίβων, αλλά και της ζωής, ως χόμπι έχει την άθληση στην ύπαιθρο, τις πολεμικές τέχνες, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter