Αυτό το μικρό καλώδιο είναι η αιτία για την φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ

Αυτό το μικρό καλώδιο είναι η αιτία για την φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πύργο Γκρένφελ το καλοκαίρι τον Ιούνιο του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 72 άνθρωποι και να καταστραφεί ολόκληρος ο Πύργος πιθανότατα οφείλεται σε ένα… καλώδιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα John Glover η πυρκαγιά ξεκίνησε από την υπερθέρμανση ενός καλωδίου του ψυγείου. Όπως ανάφερε ένα καλώδιο ψυγείου Hotpoint FF175BP, υπερθερμάνθηκε στο διαμέρισμα υπ’ αριθμόν 16 αφού δεν είχε γίνει καλή σύνδεση του καλωδίου με αποτέλεσμα εκεί που γινόταν η ένωση να υπάρξει υπερθέρμανση και τελικά να προκληθεί πυρκαγιά.

Επίσης οι ερευνητές βρήκαν τρία εκατοστά καλωδίων σε ένα από τα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος.

Στην αναφορά του ο John Glover, βασικός μηχανικός της εταιρίας Failure Electrical, δήλωσε: «Μια πιθανή αιτία της φωτιάς είναι η κακή σύνδεση. Στο σημείο υπήρξε υπερθέρμανση και έτσι άρχισε να καίγεται η μόνωση στα καλώδια που οδήγησαν τελικά σε βραχυκύκλωμα.

Η αιτία της πυρκαγιάς

Μια εβδομάδα μετά τη φωτιά, η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε δηλώσει πως πίστευε από μια πρώτη έρευνα πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα ψυγείο-καταψύκτη.

Ο κατασκευαστής Whirlpool και η κυβέρνηση διενήργησαν έρευνες για το μοντέλο, αλλά τον Μάιο του τρέχοντος έτους δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας ή αναγκαιότητα ανάκλησης του προϊόντος.

Μια δήλωση από τη Whirlpool είπε: «Θα θέλαμε να καθησυχάσουμε τους ιδιοκτήτες αυτών των προϊόντων ότι είναι ασφαλείς και μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας κανονικά.»

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο Πύργο εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω της εξωτερικής επένδυσης του κτιρίου, που είχε τοποθετηθεί κατά την ανακαίνιση, η οποία είχε γίνει το διάστημα 2015 – 2016.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter