Ο πραγματικός βασιλιάς του πλανήτη

Αυτό το πλάσμα θα «κληρονομήσει» τη Γη αν καταστραφεί ο πλανήτης - Δεν θα πιστεύετε τι αντέχει (Photos)

Photo: Nature Publishing Group

Αν η Γη καταστραφεί από έναν αστεροειδή ή αν ραδιενέργεια εξαφανίσει τον πλανήτη, οι περισσότερες μορφές ζωές, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ανθρώπων, θα εξαφανιστούν δια παντός.

Ένα πλάσμα όμως θα επιβιώσει και θα «κληρονομήσει» τον πλανήτη που δεν σώσαμε.

Και θα συνεχίσει να ζει όσο δεν πεθαίνει ο ήλιος- δηλαδή τουλάχιστον ακόμα 10 δισεκατομμύρια χρόνια.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό αρθρόποδο, με οκτώ πόδια, που μπορεί να επιβιώσει στην ξηρά ή στο νερό, με ελάχιστη ή τεράστια ατμοσφαιρική πίεση, σε ιδιαίτερα υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, σε περιβάλλον υψηλής ραδιενέργειας και να αντέξει ως και… 30 χρόνια χωρίς φαγητό!

Παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος –είναι μικρότερο από ένα χιλιοστό- θεωρείται το πιο σκληρό και ανθεκτικό πλάσμα του πλανήτη μας και σύμφωνα με ερευνητές της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ θα επιβιώσει απ΄όλες τις πιθανές φυσικές καταστροφές, ακόμη και από την έκρηξη σουπερνόβα.

Το μόνο που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει είναι αν σβήσει –κυριολεκτικά- ο ήλιος.

Αυτά τα αρθρόποδα ζουν σε φυτά, στην άμμο, στο νερό, στη θάλασσα, το σώμα τους διαιρείται σε 4 τμήματα, καθένα από τα οποία έχει δύο πόδια που καταλήγουν σε σκληρά νύχια.

Μπορούν να «αποξηραθούν» και να επανέλθουν στη ζωή και αντέχουν ραδιενέργεια μέχρι 6,200 Gy, όταν μία «δόση» των 6 Gy μπορεί να σκοτώσει τον άνθρωπο.

Photo: Nature Publishing Group
Photo: University of North Carolina
Photo: University of North Carolina
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.