Αυτό τον Χρυσό Φοίνικα ποιος θα τον πάρει;

Αυτό τον Χρυσό Φοίνικα ποιος θα τον πάρει;

Ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές το επίσημο πρόγραμμα του 75ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Κανών που θα διεξαχθεί από τις 17 ως τις 28 Μαΐου 2022. 

Τα γυρισμένα στην Ελλάδα «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Εστλουντ είναι μεταξύ των υποψήφιων φιλμ που θα διεκδικήσουν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα. Στο επίσημο πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ των Καννών που ανακοινώθηκε χτες υπάρχουν κι άλλοι παλιοί γνώριμοι της Κρουαζέτ, αρκετοί εκ των οποίων έχουν κερδίσει στο παρελθόν το βαρύτιμο έπαθλο. Ο σουηδός Ρούμπεν Εστλουντ είναι ένας από αυτούς καθώς το «Τετράγωνο» θριάμβευσε το 2017 αλλά όχι κι ο Κρόνενμπεργκ που έχει φτάσει πέντε φορές στην πηγή χωρίς να καταφέρει να πιει νερό μέχρι σήμερα. Στους παλιούς νικητές ανήκουν ακόμη ο ιάπωνας Χιροκάζου Κόρε-έντα (οι «Κλέφτες καταστημάτων» κέρδισαν τον Φοίνικα το 2019), ο ρουμάνος Κριστιάν Μουντζίου (το 2007 με το «4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες») και φυσικά οι βέλγοι αδερφοί Νταρντέν με τις δύο κατακτήσεις («Ροζέτα» του 1999 και «Το παιδί» 2005). Το φεστιβάλ θα κάνει την επίσημη έναρξη του με την προβολή της ταινίας «Final Cut/Z (Comme Z)» του Μισέλ Χαζαναβίσιους ενώ παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει στο φεστιβάλ και το νέο φιλμ του Πάνου Κούτρα με τίτλο «Dodo» στο τμήμα Cannes Premiere.

Αναλυτικά το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 18 ταινίες (στις οποίες δεν αποκλείεται να προστεθούν ακόμη 2-3 στις επόμενες βδομάδες) που είναι οι εξής: 

«Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ  

«Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Εστλουντ 

«The Almond Tree» της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι
«Armageddon Time» του Τζέιμς Γκρέι
«Boy From Heaven» του Ταρίκ Σάλεχ
«Broker» του Χιροκάζου Κόρε-έντα
«Brother and Sister» του Αρνό Ντεσπλεσίν
«Close» του Λούκας Ντοντ
«Decision to Leave» του Παρκ Τσαν-γουκ
«Eo/Hi-Han» του Γέρζι Σκολιμόφσκι
«Holy Spider» του Αλι Αμπάσι
«Leila’s Brothers» του Σαΐντ Ρουστάγι
«Nostalgia» του Μάριο Μαρτόνε
«RMN» του Κριστιάν Μουντζίου
«Showing Up» της Κέλι Ράιχαρντ
«Stars at Noon» της Κλερ Ντενί
«Tchaïkovski’s Wife» του Κίριλ Σερεμπρένικοφ
«Tori and Lokita» των αδερφών Νταρντέν

Φωτογραφία από το «Crimes of the future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τους Λεά Σεϊντού, Κρίστεν Στιούαρτ και Βίγκο Μόρτενσεν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter