Αυτοαποκλείστηκε από το Europa League η Μίλαν!

Αυτοαποκλείστηκε από το Europa League η Μίλαν!

Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης και με ένα brand name από τα πλέον «βαριά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η μεγάλη Μίλαν πήρε σήμερα μια από τις πιο σκληρές αποφάσεις στην ιστορία του συλλόγου…

Σε μια προσπάθεια να εξορθολογίσει τα τεράστια οικονομικά της προβλήματα και να προλάβει μια βαρύτατη «καμπάνα» από την UEFA για μη τήρηση του Financial Fair Play, η διοίκηση της ιταλικής ομάδας έκανε γνωστό στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ότι δεν θα λάβει μέρος στο UEFA Europa League της φετινής σεζόν (2019-2020)! Η ίδια η ομάδα ζήτησε με λίγα λόγια να αποκλειστεί από την φετινή διοργάνωση, πράγμα πρωτόγνωρο για τα ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκά δρώμενα. Ως εκ τούτου, το CAS, το Ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης στο οποίο είχε προσφύγει η UEFA έκλεισε τον φάκελο των «ροσονέρι» με μια τυπική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η Μίλαν δεν θα συμμετάσχει στο Europa League της προσεχούς σεζόν».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η ομάδα του Μιλάνου είχε συμφωνήσει με την UEFA να πληρώνει τα πρόστιμα λόγω παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play, ενός οικονομικού προγράμματος που θέλει τις ομάδες να έχουν ισοσκελισμένα έσοδα κι έξοδα και το οποίο ουσιαστικά βάζει φρένο στις πολλές πανάκριβες μεταγραφές των μεγάλων συλλόγων που ανοίγουν έτσι ακόμα περισσότερο την «ψαλίδα» από τις υπόλοιπες ομάδες. Τελικά σκεπτόμενη πολύ πιο ώριμα και για να εξυγιανθεί οικονομικά ακόμη πιο γρήγορα η Μίλαν, η διοίκηση της αποφάσισε να… αυτοαποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την θέση της Μίλαν στο Europa League θα πάρει η Τορίνο, η οποία τερμάτισε 7η στο καμπιονάτο. Θα παίξει στα πλέι οφ της διοργάνωσης στην οποία θα πάρει μέρος και η Ρόμα (6η στην βαθμολογία) η οποία έχει μπει απευθείας στους ομίλους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter