Αυτοδιάψευση Μητσοτάκη από Δελφούς: Υπόσχεται παροχές αλλά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λεφτόδεντρα

Αυτοδιάψευση Μητσοτάκη από Δελφούς: Υπόσχεται παροχές αλλά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λεφτόδεντρα

Σε νέα φάση πολιτικού παραλογισμού εισέρχεται όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς από το Φόρουμ των Δελφών δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία την ώρα που ο ίδιος όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 21ης Μαΐου τάζει από αυξήσεις 25% στους μισθούς μέχρι χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Συζητώντας στο forum των Δελφών με τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ, επικεφαλής των Financial Times στις ΗΠΑ, μίλησε κυρίως για την οικονομία αλλά και για τις επικείμενες εκλογές και δεν δίστασε να κατηγορήσει ούτε λίγο ούτε πολύ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παροχολογία υποστηρίζοντας ότι «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μοιράζει υποσχέσεις και λεφτά».

Την ίδια ώρα ωστόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα που ο ίδιος παρουσίασε δεν στερούνται από υποσχέσεις. «Ένας δρόμος υπάρχει. Καινοτομίες και την επόμενη τετραετία να αυξήσουμε τους μισθούς, τον κατώτατο και το μέσο μισθό κατά 25%». Παράλληλα, είπε πως επιμένει στη μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη, αλλά με προσοχή, ώστε να μην διακινδυνεύσει η δημοσιονομική πειθαρχία.

Επανέλαβε επίσης πως ό,τι υποσχέθηκε το 2019 το έκανε και γι’ αυτό νομίζει ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν πάλι τη ΝΔ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. «Καθημερινά βλέπω πολίτες. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις αν τους ρωτήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε τίποτα. Είναι στον ίδιο τόνο. Δεν καταλαβαίνει ότι άλλαξε ο κόσμος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε στο γνώριμο κινδυνολογικό ύφος πως σε μια κυβέρνηση συνεργασίας τα πράγματα είναι μπερδεμένα και έφερε ως παράδειγμα τη Βουλγαρία. «Οι πρώτες εκλογές είναι σημαντικές. Θα δείξουν ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει. Το ΠΑΣΟΚ λέει παράξενα πράγματα. Δεν θέλει ούτε Μητσοτάκη, ούτε Τσίπρα αλλά δεν λέει ποιον θέλει για πρωθυπουργό. Δεν νομίζω ότι αυτή τη θέση την ακούσει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Ακόμη, ερωτηθείς για τις υποκλοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε να πει ότι «πήραμε τα μαθήματα και τα αλλάξαμε όλα στην ΕΥΠ», δίχως ωστόσο να προχωρά σε κάποιου είδους αυτοκριτική ή απολογία για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν σε βάρος του Κράτους Δικαίου επί των ημερών του.

Για την Τουρκία αναφέρθηκε σε αυτούς που μιλάνε για «γαλάζια πατρίδα» και σε μία σειρά από προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις. «Πρέπει να πάρει στρατηγική απόφαση. Θέλει να λυθεί το κυπριακό και να αλλάξει τη στάση της με τη Δύση ή θα συνεχίσει μια πολιτική που είναι πιο κοντά με την Κίνα και τη Ρωσία. Έβαψαν στο χάρτη ελληνικά νησιά κόκκινα και αυτό δεν είναι θετικό. Ίσως μετά τις εκλογές επιστρέψουν στην πραγματικότητα. Δεν συζητάμε θέμα συνόρων και εθνικής κυριαρχίας. Ένα θέμα έχουμε μόνο, αυτό των θαλασσίων ζωνών. Τίποτα άλλο. Είμαι ξεκάθαρος», τόνισε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ και σημείωσε ότι στο Κογκρέσο υπάρχει διακομματική συναίνεση για το ρόλο της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Εικονική πραγματικότητα και Μητσοτάκης σε ρόλο… CEO στην παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter