Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα ευτράπελα της κάλπης – Τα τσαρούχια, το κονιάκ και οι… θερμόαιμοι (Photos)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα ευτράπελα της κάλπης – Τα τσαρούχια, το κονιάκ και οι… θερμόαιμοι (Photos)

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα, οι ασυνήθιστες στιγμές και φυσικά η ένταση μεταξύ υποψηφίων ούτε από τη σημερινή εκλογική διαδικασία. Από τις 7 το πρωί, όταν και άνοιξαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023 μέχρι αργά το απόγευμα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας διάφορα περιστατικά με πρωταγωνιστές υποψηφίους, ψηφοφόρους, αλλά και ιδιαίτερα μέρη τα οποία μετατράπηκαν σε εκλογικά κέντρα.

Οι θερμόαιμοι και οι «παρεμβάσεις»

Τα… αίματα είχαν «ανάψει» από νωρίς, με υποψηφίους να πιάνονται στα χέρια στο Αλιβέρι και στα Κριεζά Ευβοίας, όπως και στη Θεσσαλονίκη. Χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων και η επέμβαση της αστυνομίας ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποκατασταθεί η ηρεμία μέσα στα εκλογικά κέντρα.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις όπου εφαρμόστηκαν… υπόγειες τακτικές, καθώς δύο άτομα στην Τριανδρία συνελήφθησαν διότι μοίραζαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια λίγα μέτρα μακριά από την κάλπη. Ανάλογες οι εικόνες και στο Αγρίνιο. 

Ψήφος με τα τσαρούχια

Φορώντας τσαρούχια και έχοντας μαζί μία γκλίτσα επέλεξε ένας ηλικιωμένος να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Λάρισα. Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο ηλικιωμένος κέρδισε τις εντυπώσεις με την παραδοσιακή φορεσιά του.

Κλήση στην εφορευτική σε άτομο που έχει πεθάνει εδώ και 23 χρόνια

Επιστολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εστάλη σε μία οικογένεια την οποία ενημέρωνε ότι ένα από τα μέλη της, που έχει φύγει από τη ζωή πριν από 23 χρόνια, ορίστηκε ως… μέλος εφορευτικής επιτροπής!

Άλλη μία απόδειξη για την ανάγκη ανανέωσης των εκλογικών καταλόγων…

Διαβάστε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Κάλεσαν στην εφορευτική επιτροπή άτομο που έχει πεθάνει εδώ και 23 χρόνια (Video)

Ψήφος συνοδεία… κονιάκ

Σε αίθουσα μνημοσύνων στήθηκε η κάλπη στο 23ο εκλογικό τμήμα Αμφίπολης Σερρών στην Αγγίστα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κάλπη, λόγω έλλειψης χώρου, στήθηκε στο χώρο που γίνονται τα μνημόσυνα στο χωριό, με τον δικαστικό αντιπρόσωπο να βρίσκει μέχρι και κονιάκ σε τραπέζι δίπλα από την κάλπη.

Αρκετοί ψηφοφόροι δήλωσαν ότι θυμούνται ότι έχουν κάνει στην ίδια αίθουσα μνημόσυνο για αγαπημένα τους πρόσωπα…

Για το φινάλε επιλέξαμε μία από τις ωραιότερες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη Eurokinissi από τη σημερινή διαδικασία, με ένα συμπαθέστατο σκυλάκι να ποζάρει στον φακό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter