Αυτογκόλ Βρούτση από τα αποδυτήρια: Αυτοκρεμάστηκε στα μανταλάκια με την ψηφιακή ταυτοποίηση

Αυτογκόλ Βρούτση από τα αποδυτήρια: Αυτοκρεμάστηκε στα μανταλάκια με την ψηφιακή ταυτοποίηση

Τον Φεβρουάριο εμφανιζόταν σίγουρος για την εφαρμογή όλων των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ωστόσο, η πολυδιαφημισμένη ψηφιακή ταυτοποίηση πήρε παράταση

Στις 8 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας δήλωσε κατηγορηματικά στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM: «Εάν στις 7 Μαρτίου δεν λειτουργούν οι κάμερες στα γήπεδα και στις 9 Απριλίου δεν υπάρχει ταυτοπροσωπία, τότε μπορείτε να με κρεμάσετε στα δημοσιογραφικά μανταλάκια».

Ο Γ. Βρούτσης βιάστηκε και… αυτοκρεμάστηκε. Οι νέες κάμερες τοποθετήθηκαν και λειτουργούν στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο το μέτρο της ψηφιακής ταυτοποίησης των φιλάθλων που πηγαίνουν στο γήπεδο πήρε παράταση μέχρι το τέλος της σεζόν, έπειτα από σχετικό αίτημα των 14 ΠΑΕ της ΣΛ1. Κι εδώ κολλάει γάντι η λαϊκή ρήση «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις». Για το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλωστε έχουν ψηφιστεί δεκάδες νόμοι και έχουν εξαγγελθεί εκατοντάδες μέτρα που είτε δεν εφαρμόστηκαν είτε υλοποιήθηκαν με ανοχή.

Πιο προσεκτικοί

Από τον περασμένο Φεβρουάριο που άνοιξαν και πάλι τα γήπεδα για τους φιλάθλους είναι γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, ενώ επιβλήθηκε και μια ακραία ποινή. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (την εξέτισε την 1η αγωνιστική των πλέι οφ) για μια κροτίδα που έπεσε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χωρίς να διακοπεί ούτε προσωρινά ο αγώνας. Οι ομάδες και οι οπαδοί τους προσέχουν για να μην κλείσει το γήπεδό τους.

Το ματς Λαμία – ΑΕΚ διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών επειδή δεν τοποθετήθηκαν εγκαίρως οι κάμερες, όμως, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις, από τις 9 Απριλίου η είσοδος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας δεν θα γίνεται μόνο ψηφιακά με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet για την ταυτοποίηση κάθε φιλάθλου. Εως το τέλος της τρέχουσας σεζόν και προκειμένου να υπάρχει μεταβατική περίοδος οι φίλαθλοι θα μπαίνουν στο γήπεδο και με τον… παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με το εισιτήριο στο χέρι. Κι αυτό γιατί ήταν βέβαιο ότι με το ψηφιακό εισιτήριο ο κόσμος θα σχημάτιζε ουρές έξω από τις θύρες των γηπέδων των Big 4. Μέχρι τώρα οι έδρες των μεγάλων στα παιχνίδια των πλέι οφ είναι γεμάτες ή σχεδόν γεμάτες λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει στην κορυφή του πρωταθλήματος και η ψηφιακή ταυτοποίηση θα προκαλούσε γκρίνιες. Και η κυβέρνηση αποφάσισε να την παγώσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου.

«Το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ήταν η ψήφιση του νόμου, το δεύτερο οι κάμερες. Τώρα πάμε στο επόμενο βήμα, αυτό της ταυτοπροσωπίας. Συμφωνήσαμε στο να πάμε σε ένα μεταβατικό στάδιο προσαρμογής. Στο μεταβατικό στάδιο θα εφαρμόζεται ο νόμος ταυτοπροσωπίας αλλά θα ισχύει και το παλιό σύστημα, ώστε όλοι να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα» είπε μεσοβδόμαδα για το θέμα ο Γ. Βρούτσης, ο οποίος αρχές Φεβρουαρίου δήλωνε σε συνέντευξη Τύπου: «Στις 9 Απριλίου έρχεται η τρίτη μεγάλη αλλαγή, η ταυτοπροσωπία. Με αυτή την αλλαγή θα γνωρίζουμε πλέον όνομα, επίθετο, τηλέφωνο όποιου εισέρχεται στο γήπεδο». Δύο μήνες αργότερα η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν…

«Θα υπάρξει αντίδραση»

Στο φύλλο της 31ης Μαρτίου το Documento αποκάλυψε πως FIFA και UEFA έβαλαν και πάλι στο τραπέζι το ενδεχόμενο του Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή οι ποινές που επιβάλλονται στις ΠΑΕ από επιτροπή της ΓΓΑ, τη ΔΕΑΒ, αποτελούν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος δήλωσε: «Σίγουρα αυτό που κάνει η ΔΕΑΒ θίγει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση από FIFA – UEFA». Προς το παρόν η κυβέρνηση κάνει ότι δεν… άκουσε το καμπανάκι.

«Εάν στις 7 Μαρτίου δεν λειτουργούν οι κάμερες στα γήπεδα και στις 9 Απριλίου δεν υπάρχει ταυτοπροσωπία, τότε μπορείτε να με κρεμάσετε στα μανταλάκια» δήλωνε ο υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter