Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Με «αδυναμία» στον ΟΠΑΠ

Αυτοί είναι ο «ψηλός και ο κοντός» που έκαναν ληστείες στην Αττική (Photos + Video)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών μελών της σπείρας, ο ένας ήταν γνωστός ως "ψηλός" και ο άλλος ως "κοντός", που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο ένας με ύψος 1,80m περίπου και αδύνατος και άλλος με ύψος 1,65 περίπου αποτελούσαν το αταίριαστο εμφανισιακά δίδυμο ληστών. 

Από τον περασμένο Απρίλιο που ξεκίνησε η συνεργασία τους μαζί με άλλον έναν συνεργό τους που τους βοηθούσε, είχαν κάνει 31 ληστείες και κλοπές από τις οποίες είχαν αποκομίσει περισσότερα από 35.000- ευρώ.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι μέχρι τη σύλληψη του δίδυμου, είχαν λεηλατήσει:

  • έντεκα πρακτορεία ΟΠΑΠ
  • δέκα καταστήματα σούπερ-μάρκετ,
  • οκτώ καφετέριες και ταχυφαγεία

Είχαν ακόμα διαπράξει μια ληστεία σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «ΞΥΣΤΟ» και είχαν κλέψει δελτία από πλανόδιο πωλητή.

Πήγαιναν σε επιλεγμένους στόχους είτε πεζή είτε με μοτοσικλέτα, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου «full-face» ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες. Με την απειλή πιστολιού στη συνέχεια αφαιρούσαν από το ταμείο εισπράξεις ή ακόμη και τυχερά δελτία. 

Η Αστυνομία, εκτός από τις φωτογραφίες των δραστών, δημοσιεύει και βίντεο, στο οποίο εμφαίνονται τα μέλη και ο τρόπος της εγκληματικής τους δράσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ) HINOV (ον) PAVEL του HRISTOV και της NIKOLINKA, γεννηθέντα στις 7-10-1985 στη Βουλγαρία

2. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗ Ελευθέριο του Στυλιανού και της Παναγούλας, γεννηθέντα στις 6-3-1988 στην Αθήνα

Και για τον μη συλληφθέντα:

3. ΤΟΥΡΝΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Καλλιόπης, γεννηθέντα στις 4-1-1979 στην Αθήνα

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή και κατά μόνας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 και 210-5319307 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.