Σύμφωνα με τη Lloyd’s List

Αυτοί είναι οι 14 Έλληνες που βρίσκονται στους 100 κορυφαίους εφοπλιστές παγκοσμίως

Αν και οι πιο «υψηλόβαθμοι» στη Lloyd’s List, με τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία, παραμένουν οι Κινέζοι, ισχυρή είναι και η ελληνική παρουσία στον κατάλογο, με την δύναμη του ελληνικού στόλου, παράλληλα, να έχει αυξηθεί κατά 0,7% τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με τη Lloyd’s List, στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Χi Jinping, πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xu Lirong της China Cosco Shipping Group και Li Jianhong της China Merchants Group ( στη δεύτερη θέση), καθώς και η κα Hu Xiaolian, Πρόεδρος της Exim Bank of China, στην τρίτη θέση.

Στην όγδοη θέση, και την υψηλότερη μεταξύ των Ελλήνων, βρίσκεται ο Ιωάννης Αγγελικούσης (Anangel Maritime Services Inc., Maran Tankers Management Inc. και Maran Gas Maritime Inc.), ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα είναι οι:

Γιώργος Προκοπίου, των Dynacom και Dynagas (15ος)

Αγγελική Φράγκου, του ομίλου Navios (26η)

Γιώργος Οικονόμου, των Dryships και Ocean Rig (27ος)

Παναγιώτης (Peter) Γ. Λιβανός, των Gaslog/DryLog (29ος)

Πέτρος Παππάς, της Star Bulk Carriers (38ος)

Νικόλας Τσάκος, πρόεδρος της INTERTANKO και επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation (46ος)

Κωστής Κωνσταντακόπουλος, Costamare (54ος)

Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ (57ος)

Ευάγγελος Μαρινάκης, της Capital Ship Management (66ος)

Πέτρος Γεωργιόπουλος, της General Maritime (69ος)

Γιάννης Πλατσιδάκης, πρόεδρος της INTERCARGO (83ος)

Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος της ECSA, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΕ και CEO των Laskaridis Shipping Co. Ltd. και Lavinia Corp (95ος)

Δέσποινα Θεοδοσίου, πρόεδρος της WISTA Internationa (96η)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.