Αυτοί είναι οι 8.166 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για την καθαριότητα των δήμων

Αυτοί είναι οι 8.166 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για την καθαριότητα των δήμων

«Σεισμό» ενδιαφέροντος έχει προκαλέσει η έκδοση των υπόλοιπων τελικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018. Ο ιστότοπος του ΑΣΕΠ έχει “πέσει” λόγω φόρτου από την υψηλή επισκεψιμότητα.

Πάντως, τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούσαν μέσω ΑΣΕΠ το διορισμό τους στον τομέα καθαριότητας των δήμων δίνει η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για την κάλυψη 7. 949 θέσεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). 

Εκδόθηκαν σήμερα το απόγευμα (5 Ιουνίου 2019) και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, οι υπόλοιποι πίνακες επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018, αναφορικά με 2.714 διοριστέους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) και 5.235 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). 

Πρόκειται για ειδικότητες, όπως οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες Καθαριότητας, εργάτες αποχέτευσης, οδοκαθαριστές, εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων, συνοδοί απορριμματοφόρων, καταμετρητές Ύδρευσης, χωματουργοί ύδρευσης, ζυγιστές, χειριστές μηχανημάτων έργων κ.ά.

Πριν από δυο ημέρες είχαν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018 , όσον αφορά στην κάλυψη με σειρά προτεραιότητας 217 μόνιμων θέσεων, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δήμους.

Ετσι, συνολικά θα καλυφθούν 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (με βάση την προκήρυξη 3Κ/2018) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, που είχαν αποψιλωθεί κυρίως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μνημονιακής μέγγενης.

Βέβαια, δημιουργείται πρόβλημα με τους συμβασιούχους, που εργάζονται σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και δεν είναι διοριστέοι της προκήρυξης 3Κ/2018. Πάντως, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού, και με δεδομένο ότι οι δήμοι πρέπει να καλύψουν κρίσιμες ανάγκες στους τομείς καθαριότητας, κατατέθηκε ήδη τροπολογία στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Στην τροπολογία ετέθη ως ανώτατο όριο για την ισχύ των συμβάσεων αυτών η 30η Οκτωβρίου 2019.

– Οριστικά ΔΕ

Οριστικά ΥΕ

Δείτε την τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/06/05/5cf7c401825e63433b4091f8.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter