Σύμφωνα με νέα έρευνα

Αυτοί είναι οι ενεργειακοί κολοσσοί που ευθύνονται για το 71% των αερίων του θερμοκηπίου

Εκατό ενεργειακοί κολοσσοί ευθύνονται για το 71% των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν το Carbon Majors report και το Climate Accountability Institute, υποστηρίζεται ότι η συμβολή του κλάδου των ορυκτών καυσίμων στην υπερθέρμανση του πλανήτη έχει διπλασιαστεί, ενώ μόλις 100 εταιρείες είναι υπεύθυνες για τον 71% των εκπομπών μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα από το 1988. «25 ιδιωτικές και κρατικές ενεργειακές εταιρείες παράγουν το 51% των αερίων του θερμοκηπίου, ενώ 100 εταιρείες ευθύνονται για το 71% των επικίνδυνων αερίων», υποστηρίζεται στην έρευνα.

Στις εταιρείες περιλαμβάνονται κρατικοί κολοσσοί όπως η Gazprom, η Saudi Aramco και η National Iranian Oil. Η ExxonMobil, η Shell, η BP, η Chevron και η Total είναι μερικές από τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα αέρια του θερμοκηπίου.

Από το 1988 η ατμόσφαιρα του πλανήτη έχει επιβαρυνθεί με περισσότερα επιβλαβή αέρια απ’ ότι αθροιστικά τα προηγούμενα 237 χρόνια. Πρόκειται για μία τάση που αν συνεχιστεί θα έχει ως αποτέλεσμα η μέση θερμοκρασία του πλανήτη να αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε στους παρακάτω πίνακες τις εταιρείες με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

1) Το διάστημα 1988-2015

2) Το έτος 2015

Δείτε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.