Αυτοκτόνησε ο γνωστός σεφ και συγγραφέας Άντονι Μπουρντέν (Photos + Videos)

Αυτοκτόνησε ο γνωστός σεφ και συγγραφέας Άντονι Μπουρντέν (Photos + Videos)

Ο διάσημος Νεοϋορκέζος μάγειρας και συγγραφέας έφυγε σε ηλικία 61 ετών.

 Το CNN επιβεβαίωσε ότι ο «Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής», όπως τον αποκαλούσαν, αυτοκτόνησε.

Ο Μπουρντέν άφησε την τελευταία του πνοή στη Γαλλία, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου της σειράς του που προβάλλει το CNN. Ο στενός του φίλος, διάσημος Γάλλος σεφ Ερίκ Ριπέρ, τον βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του σήμερα το πρωί.

Ο Άντονι Μπουρντέν γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1956 στη Νέα Υόρκη. Ήταν διάσημος Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα που έκανε διάσημο τον όρο «foodie» στις αρχές του 21ου αιώνα, μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών του εκπομπών.

«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας Άντονι Μπουρντέν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό δίκτυο. «Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένειά του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

Ο Μπουρντέν ήταν μάστερ – πρώτα στην κουζίνα και μετά στην τηλεόραση. Μέσω των τηλεοπτικών του εκπομπών και των βιβλίων του, διερεύνησε την ανθρώπινη κατάσταση και βοήθησε το κοινό να σκεφτεί διαφορετικά για το φαγητό, τα ταξίδια και τον ίδιο τους τον εαυτό. Υποστήριξε τους περιθωριοποιημένους πολιτισμούς και αγωνίστηκε για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των εστιατορίων.

Στην πορεία του έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που η βιομηχανία του φαγητού είχε να προσφέρει.

Ο Άντονι Μπουρντέν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα την οποία και εκθείασε στο παγκόσμιο στερώμα της γαστριμαγειρικής κοινότητας.








To δείπνο του Ομπάμα με τον Άντονι Μπουρντέν στο Ανόι

Και αν μερικοί δεν τον ήξεραν, τον έμαθαν τότε, στο ιστορικό ταξίδι του Μπάρακ Ομπάμα στο Ανόι, ton M;aio toy 2016. 

Καθισμένοι σε δύο πλαστικά σκαμνιά, με δύο παγωμένες βιετναμέζικες μπίρες και παραδοσιακά νουντλς, ο Μπάρακ και ο Άντονι έκαναν λογαριασμό έξι δολαρίων σε ένα συνηθισμένο εστιατόριο στο Ανόι για τις ανάγκες της εκπομπής «Parts Unknown»…

https://www.instagram.com/p/BFwMEshMIe2/

The President's chopstick skills are on point . #buncha #hanoi

A post shared by anthonybourdain (@anthonybourdain) on

Ηλιοβασίλεμα, φρέσκο ψάρι και μπύρες στη Νάξο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter