Αυτοκτονία 14χρονου: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική εξέταση για τον τρόπο που έβαλε τέλος στη ζωή του

Αυτοκτονία 14χρονου: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική εξέταση για τον τρόπο που έβαλε τέλος στη ζωή του
Φωτογραφία αρχείου

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής από τη σορό του 14χρονου μαθητή από τα Σεπόλια, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κυρία Σουλτάνα Μαριάνου, ο θάνατός του προήλθε διά του απαγχονισμού. Ο 14χρονος πήρε μια ζώνη, δημιούργησε μια θηλιά, την πέρασε στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του.

Εκτός από την ιατροδικαστική εξέταση αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Αύριο Τετάρτη αναμένεται η κηδεία του ανηλίκου μαθητή.

Τα αίτια της αυτοκτονίας ερευνούν οι αρχές

Την ίδια στιγμή οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο του σχολικού εκφοβισμού, ως αιτία που ώθησε τον 14χρονο μαθητή να βάλει τέλος στη ζωή του με τους συμμαθητές του να αναφέρουν πως ο ανήλικος έπεφτε συχνά θύμα bullying.

Μιλώντας στην ΕΡΤ οι συμμαθητές του ανέφεραν πως δεχόταν απειλές και επιθέσεις από άλλους μαθητές, κάτι που συνέβη όπως φαίνεται και την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος, στο δωμάτιο του.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Επίσης, εξετάζεται η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter