«Αυτόνομη Παρέμβαση»: «Χέρι χέρι» η Μενδώνη με την ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ στις απολύσεις εργαζομένων

«Αυτόνομη Παρέμβαση»: «Χέρι χέρι» η Μενδώνη με την ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ στις απολύσεις εργαζομένων

Επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ εξαπολύει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με τις απολύσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως καταγγέλλεται «η ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ σε απόλυτη στοίχιση με την υπουργό πολιτισμού, προσπαθεί, ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, να πείσει εργαζόμενους και κοινό ότι στον φανταστικό κόσμο του υπουργείου πολιτισμού όλα βαίνουν καλώς».

Σύμφωνα με την ΑΡΜΕ ΥΠΠΟ, «είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ δεν έχει γράψει ούτε λέξη, δεν έχει αρθρώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στις στοχευμένες απολύσεις, τις ονομάζουν κομψά «αναστολές σύμβασης εργασίας», που από τις αρχές του καλοκαιριού κοινοποιεί με εκδικητικό μένος απέναντι σε εργαζόμενους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ο εκλεκτός της ΠΟΕ- ΥΠΠΟ και της υπουργού πολιτισμού διορισμένος εκκαθαριστής του φορέα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ σε απόλυτη στοίχιση με την υπουργό πολιτισμού, προσπαθεί, ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, να πείσει εργαζόμενους και κοινό ότι στον φανταστικό κόσμο του υπουργείου πολιτισμού όλα βαίνουν καλώς. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε σωρεία εξελίξεων, για τις οποίες είτε επικράτησε άκρα του τάφου σιωπή, είτε και οι δύο συνεταίροι αποσιωπούν πραγματικά γεγονότα λες και δεν συνέβησαν ποτέ.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ δεν έχει γράψει ούτε λέξη, δεν έχει αρθρώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στις στοχευμένες απολύσεις, τις ονομάζουν κομψά «αναστολές σύμβασης εργασίας», που από τις αρχές του καλοκαιριού κοινοποιεί με εκδικητικό μένος απέναντι σε εργαζόμενους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ο εκλεκτός της ΠΟΕ- ΥΠΠΟ και της υπουργού πολιτισμού διορισμένος εκκαθαριστής του φορέα. Πρόκειται για κατ’εντολή πολιτικές διώξεις και προγραφές μη αρεστών στην νέα τάξη πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί στο ΥΠΠΟΑ.

Την προηγούμενη Παρασκευή μάλιστα γράφτηκε άλλη μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία κατέθεσαν οι δύο πρώτες συναδέλφισσες που απολύθηκαν από το ταμείο αλληλοβοήθειας υπήρξε φυσική παρουσία των μελών της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων καλούνται για να υπερασπιστούν το δίκαιο όσων έχουν χάσει την δουλειά τους. Εδώ συνέβη το πρωτάκουστο: παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου όχι ως μάρτυρες από την πλευρά των απολυμένων αλλά για να παρακολουθήσουν την διαδικασία άφωνοι-συμπαραστάτες της άλλης πλευράς.

Είναι μια ντροπιαστική στιγμή για την ιστορία του συνδικαλισμού στο ΥΠΠΟΑ αλλά κι ευρύτερα στο Δημόσιο. Πρωτάκουστη ενέργεια, που ανάλογό της, εμείς τουλάχιστον, δεν γνωρίζουμε να έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Η παράταξή του ΑΡΜΕ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες που διαστρεβλώνουν το νόημα του συνδικαλισμού, της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και τελικά ρίχνουν νερό στον μύλο της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το σύνολο των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ, μέσα από ανακοινώσεις τόσο πρωτοβάθμιων σωματείων, όσο και ο σύλλογος γονέων του Βρεφονηπιακού σταθμού καθώς και ο Ενιαίος Σύλλογος, βρίσκονται στο πλευρό των αδίκως απολυμένων συναδελφισσών από τον εκλεκτό της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και διορισμένο από την υπουργό πολιτισμού εκκαθαριστή του ταμείου αλληλοβοήθειας.

Στο ΑΡΜΕ πιστεύουμε ότι μόνο η συλλογική και συγκροτημένη μας δράση μπορεί να βάλει ανάχωμα σε εκδικητικές, παράνομες και καταφανώς άδικες διώξεις που στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας, εν μέσω πανδημίας εργαζόμενους με πολυετή προσφορά και εμπειρία στον Β/Ν σταθμό.

Είναι καιρός να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει η σιωπούσα για το θέμα πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και να ανταποκριθεί, για μια φορά τουλάχιστον, στον ρόλο της ως εκπρόσωπος των εργαζομένων κι όχι ως ξεσκονιστήρι στοχευμένων προγραφών της πολιτικής ηγεσίας.

Στο ΑΡΜΕ υπερασπιστήκαμε στο παρελθόν το δικαίωμα στην εργασία και στην καθιέρωση μίας και σταθερής σχέσης εργασίας στο Δημόσιο. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Μαζί με τους εργαζόμενους χωρίς εκπτώσεις και μικροϋπολογισμούς!!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter