Αυτόπτης μάρτυρας του «κορονοδείπνου» στο documentonews.gr: «Δεν μπορούν να τρίβουν τέτοιες εικόνες στη μούρη μας»

Αυτόπτης μάρτυρας του «κορονοδείπνου» στο documentonews.gr: «Δεν μπορούν να τρίβουν τέτοιες εικόνες στη μούρη μας»

Το κλίμα οργής που επικράτησε στην Ικαρία αλλά και την προκλητική εικόνα του πρωθυπουργού να γευματίζει εν μέσω συνωστισμού στο μπαλκόνι του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη, περιγράφει στο documentonews.gr αυτόπτης μάρτυρας του «κορονοδείπνου» που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα επιβολής του οριζόντιου περιορισμού κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αυτόπτη μάρτυρα τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του documentonews.gr, ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε -μετά τις 14:00- στην οικία του Χρ. Στεφανάδη μετά από «αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα και φάσκελα» που σημειώθηκαν στο λιμάνι, έξω από το νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου και το Κέντρο Υγείας Ευδύλου.

«Ξαφνικά, βλέπουμε να στήνονται τρία τραπέζια στο μπαλκόνι με 30 άτομα. Οι κατώτεροι της κουστωδίας έμειναν κάτω για να φυλάξουν τον περιβάλλοντα χώρο και οι αξιωματούχοι ανέβηκαν και συνωστίστηκαν για να φάνε στο σπίτι του βουλευτή» αφηγείται και προσθέτει αγανακτισμένος:

«Κι όλα αυτά, στην Ικαρία που επιβλήθηκαν τα οριζόντια μέτρα χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Και δεν κάνουν το στοιχειώδες, να πραγματοποιούνται τεστ στις πύλες εισόδου του νησιού. Δηλαδή, αντί να παίρνουν δείγματα από τους μετρημένους στα δάχτυλα που έρχονται στο νησί, καταδικάζουν σε καταστροφή επιχειρήσεις και εργαζομένους. Κι αφού δεν κάνουν το στοιχειώδες, έρχονται και τρίβουν τέτοιες εικόνες στη μούρη των ανθρώπων που στενάζουν και δεν έχουν να φάνε».

Σχολιάζει δε πως το περιστατικό της Πάρνηθας «είναι μία παρανυχίδα μπροστά στο δείπνο που στήθηκε στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ και ειδικά εiδικά τη συγκεκριμένη ημέρα που κλείνει όλη την Ελλάδα σπίτι από τις 18:00».

«Γιατί μας κουβάλησε 70 νοματαίους;»

Ο αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος του νησιού υπογραμμίζει ότι η Ικαρία είχε μόλις τέσσερα κρούσματα χωρίς επιπλέον μετάδοση του ιού. «Και έρχεται ο πρωθυπουργός με μία ατέλειωτη κουστωδία. Γιατί μας κουβάλησε 70 νοματαίους από ΟΠΚΕ, ασφαλίτες, δημοσιογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους;» διερωτάται, συμπληρώνοντας πως μέτρησε 10 οχήματα που αποτέλεσαν το πρωθυπουργικό κομβόι, με δύο εξ αυτών να είναι  «πουλμανάκια». «Προσθέστε τα τρία σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο. Είναι πολλά άτομα για ένα νησί που οι μετακινήσεις με τα δύο καράβια την εβδομάδα και τις λίγες πτήσεις είναι της τάξεως των 10 έως 30 ατόμων» επισημαίνει και χαρακτηρίζει τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν πρωθυπουργική επίδειξη.

Να σημειωθεί ότι ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, μιλώντας στο ethnos.gr, επιβεβαίωσε το πρωθυπουργικό «κορονοδείπνο», λέγοντας: «Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο ένα τραπέζι κάθισαν 7 άτομα και στο άλλο 4». Βέβαια, όπως επισημαίνει το ethnos.gr, στη φωτογραφία, πέραν των καθήμενων, υπάρχουν και τουλάχιστον άλλοι 6 άνθρωποι όρθιοι σε πολύ μικρή απόσταση.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που επικρατούσε στο μπαλκόνι του κ. Στεφανάδη συνιστά παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter