Αυτός είναι ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο Λας Βέγκας: Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών (Video & Photos)

Αυτός είναι ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο Λας Βέγκας: Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών (Video & Photos)

Ο 64χρονος, Στίβεν Πάντοκ είναι, σύμφωνα με την αστυνομία ο “χασάπης” του Λας Βέγκας, της πλέον αιματηρής επίθεσης στην αμερικανική ιστορία.

Ο Στίβεν Πάντοκ, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 58 ανθρώπους στο Λας Βέγκας, δεν ήταν γνωστός στις τοπικές αστυνομικές αρχές, ωστόσο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό ανακοινώνοντας ότι ο 64χρονος άνδρας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ «πριν από κάποιους μήνες».

«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους» μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq, σε ένα μήνυμα στην αραβική γλώσσα.

Ο σερίφης του Λας Βέγκας είχε προηγουμένως αναφέρει ότι ο Στίβεν Κρεγκ Πάντοκ διέμενε στο Μεσκίτ, μια μικρή πόλη με πληθυσμό 18.000 κατοίκους, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λας Βέγκας στη Νεβάδα, στα σύνορα με την Αριζόνα.

Σε μια πρώτη ματιά ζούσε μια ήσυχη ζωή στην κοινότητα αυτή, όπου κατοικούν πολλοί συνταξιούχοι. Αγόρασε εκεί ένα σπίτι το 2015.

«Είναι ένα όμορφο, καθαρό σπίτι, δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο» περιέγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Μεσκίτ Κουίν Άβερετ. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν κάποια όπλα και σφαίρες, όχι κάτι το αξιοσημείωτο σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με τον αδελφό του, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Στίβεν Πάντοκ ήταν συνταξιούχος. Δεν βρισκόταν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας της πόλης, ούτε των αρχών του Λας Βέγκας. Επρόκειτο για ένα «πρόσωπο σε απόγνωση, που ήθελε να προκαλέσει πολλά θύματα» είπε ο σερίφης του Λας Βέγκας, Τζόζεφ Λομπάρντο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο Πάντοκ φαίνεται πως είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη με την «υπόθεση να είχε διευθετηθεί από τη Δικαιοσύνη».

Περισσότεροι από 400 είναι οι τραυματίες – εκ των οποίων οι 12 σε κρίσιμη κατάσταση- από την ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Κλαρκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αστυνομία εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον ύποπτο ως δράστη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Στίβεν Πάντοκ.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι η αστυνομία εκτιμά πως έχει εντοπίσει την γυναίκα που καταζητούσε σε σχέση με την επίθεση.

Η ύποπτη που εντόπισε η αστυνομία είναι η Μαριλού Ντάνλεϊ.

Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στο Twitter: «επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα».

Ο Στίβεν Πάντοκ, ο 64χρονος που σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους το βράδυ της Κυριακής αφού άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους σε μια συναυλία από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λας Βέγκας, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος, σύμφωνα με το σερίφη της πόλης.

Οι New York Times είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η αστυνομία ερευνά πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της γνωστής κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι το ξενοδοχείο Mandalay Bay Casino είχε αποκλεισθεί και ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν έναν σωματοφύλακα και αστυνομικούς.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος , ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το CNN και τους NYT.

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας έχουν διακοπεί προσωρινά.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, μέσω Twitter,  έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter