Αυτός είναι ο δράστης της επίθεση στο Λονδίνο – Ενθάρρυνε την κοπέλα του να… αποκεφαλίσει τους γονείς της

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεση στο Λονδίνο – Ενθάρρυνε την κοπέλα του να… αποκεφαλίσει τους γονείς της

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τον 20χρονο Σουντές Αμάν ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο χθες σε εμπορικό δρόμο του Λονδίνου από την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε τραυματίζοντας τρία άτομα. 

Ο δράστης είχε αποφυλακιστεί μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, εκτίοντας το ήμισυ της ποινής του, δηλαδή τρία χρόνια και τέσσερις μήνες, για αδικήματα που σχετίζονταν με την τρομοκρατία. Ο ίδιος είχε ομολογήσει 13 αδικήματα και στη δική του δεν προσπάθησε ούτε στιγμή να κρύψει το πάθος του για τις εξτρεμιστικές ενέργειες εναντίον της Δύσης και την συμπάθειά τους στους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, το Reuters έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμη φρικιαστική λεπτομέρεια της δράσης του. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, ο Σουντές Αμάν, ανάμεσα στις άλλες δράσεις του, ενθάρρυνε την κοπέλα με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό, να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Ο Σουντές Αμάν είχε συλληφθεί σε ηλικία 17 ετών και είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση. Ζούσε με τη μητέρα του και τα μικρότερα αδέρφια του. Η Αστυνομία αντιλήφθηκε τις εξτρεμιστικές του ενέργειες τον Απρίλιο του 2018 και έναν μήνα μετά προχώρησε στη σύλληψή του, σε δρόμο στο βόρειο Λονδίνο.

Κατά την εξέταση του υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του, η αστυνομία βρήκε πλήθος από βίντεο και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού και επιθέσεων με μαχαίρι, κάτι στο οποίο φαίνεται να είχε εστιάσει. Σε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με συγγενείς, φίλους και την κοπέλα του, είχε εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις. Από αυτά τα μηνύματα, αφορούσαν την κοπέλα του και κατά την επικοινωνία τους, ο Σουντές την ενθάρρυνε και την πίεζε να επιτεθεί στους γονείς της και να τους αποκεφαλίσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος Σουντές Αμάν έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter