Αυτός είναι ο εγκέφαλος και τα μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα (Photos)

Αυτός είναι ο εγκέφαλος και τα μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα (Photos)

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα, εις βάρος του δημοσίου.

Τα μέλη του κυκλώματος είναι οι εξής:

«Τα στοιχεία των μελών του κυκλώματος διαγράφηκαν κατόπιν εκπνοής της διάρκειας ισχύος της υπ’αριθμ. Φ19/2018 Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών, και κατόπιν αποδοχής αιτήματος διαγραφής ενός εκ των εμπλεκομένων. Η διαγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων, στην παρούσα ανάρτηση, δεν αποκλείει την επεξεργασία για δημοσιογραφικούς σκοπούς, κατά τη διάρκεια εξέλιξης της συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4624/2019 και τον GDPR2016».

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος παρουσιάζεται ο 70χρονος Αιγύπτιος, ενώ παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί δύο γιατροί 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Μιλώντας για το θέμα στη Βουλή, ο Ανδρέας Ξανθός είχε προχωρήσει στην ξεκάθαρη διαβεβαίωση πως το κύκλωμα παράνομης εμπορίας αντικαρκινικών φαρμάκων θα εξαρθρωθεί σε όλο το μέγεθός του, καθησυχάζοντας παράλληλα τους πολίτες πως δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα ογκολογικών φαρμάκων.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη διατύπωση γνώμης αναφορικά με το διορισμό της προέδρου του ΕΟΦ, Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η εξάρθρωση της σπείρας δεν αποτελεί «αποσπασματική κίνηση» ή «συγκυριακή εξέλιξη», αλλά αποτέλεσμα «μεθοδικής δουλειάς και προσπάθειας».

«Με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας, θα εξαρθρώσουμε το κύκλωμα σε όλο το μέγεθος του» είπε, συμπληρώνοντας πως κοινός στόχος είναι να μη διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα και να μην κινδυνεύει η υγεία των ασθενών. Ο κ. Ξανθός είπε, επίσης, πως οι υπαίτιοι θα κάτσουν στο σκαμνί και επισήμανε ότι όλοι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ισχυρή πολιτική κάλυψη για να προχωρήσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος. «Δεν υπάρχει έλλειμμα πολιτικής θέλησης να συγκρουστούμε με τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας» υποστήριξε.

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων»

«Το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες» διαπίστωσε ο υπουργός και κατέστησε σαφές πως πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στα ογκολογικά φάρμακα, καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη. Επ’ αυτού, διασαφήνισε ότι «τα δημοσιεύματα που θέλουν ασθενείς να γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να έχουν χημειοθεραπεία, δεν ισχύουν εδώ και πάνω από δυο χρόνια». Κατά τον κ. Ξανθό, τελευταία φορά που διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε -ογκολογικά ή άλλα ακριβά- φάρμακα ήταν το 2015. «Τώρα πια έχουμε μια κανονικότητα» αποσαφήνισε.

«Το σύστημα Υγείας δεν είναι ανοχύρωτο. Όποιος το λέει δεν έχει καλή εικόνα, για να πάρω την αθώα εκδοχή… Το ΕΣΥ έχει όμως εστίες προβληματικές, έχει θύλακες ανομίας και αδιαφάνειας. Είναι σαφές αυτό» υπογράμμισε. Χαρακτήρισε δε αξιόπιστες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, κάνοντας ειδική μνεία στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, δηλώνοντας πως το υπουργείο Υγείας αποδέχεται την πρόταση της ΔΗΣΥ για διακομματική Επιτροπή που θα αφορά τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, με σκοπό να μην παρατηρηθούν τα μελανά σημεία του πρόσφατου παρελθόντος. 

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter