Αυτός είναι ο Έλληνας που σκόρπισε τον τρόμο στο Τέξας – Σκόπευε να αυτοκτονήσει; (Photos)

Αυτός είναι ο Έλληνας που σκόρπισε τον τρόμο στο Τέξας – Σκόπευε να αυτοκτονήσει; (Photos)

Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε Λύκειο στο Τέξας είναι ο 17χρονος ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Παγουρτζής.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, ο 17χρονος δράστης που άνοιξε πυρ στο Λύκειο του Σάντα Φε ονομάζεται Δημήτρης Παγουρτζής και βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών, ενώ άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται. Μάλιστα από τις τοπικές αρχές δημοσιεύθηκε και η πρώτη φωτογραφία του δράστη, όπου και επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για τον Δημήτρη Παγουρτζή.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο 17χρονος στις 30 Απριλίου είχε ποστάρει στο Facebook φωτογραφία με μπλουζάκι που έγραφε «Born to Kill», ενώ μετά από λίγο «κατέβασε» την ανάρτηση. Η σελίδα του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί, σύμφωνα με την New York Post.

Επίσης σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν φωτογραφίες του με ένα όπλο και ένα μαχαίρι. 

Ο δράστης σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

“Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει” είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, πρόσθεσε. Δεν ανέφερε το όνομα του δράστη, ούτε των δύο άλλων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί. Σύμφωνα πάντως με πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο βασικός ύποπτος είναι ο Δημήτριος Παγουρτζής.

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. “Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών”, εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα”, πρόσθεσε.

Ο 17χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο του με τον τραγικό απολογισμό της επίθεσης να είναι τουλάχιστον 10 νεκροί και 12 τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

“Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη”, είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Μαρτυρίες

Μια μαθήτρια είπε στο τοπικό δίκτυο ABC ότι γύρω στις 7.45 χτύπησε ο συναγερμός και οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο. Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο. “Άκουσα άλλους τέσσερις πυροβολισμούς και μετά πηδήξαμε τον φράχτη και μπήκαμε στον κήπο κάποιου σπιτιού”, πρόσθεσε.

Μια άλλη μαθήτρια, η Ντακότα Σρέιντερ, είπε στο κανάλι Fox ότι η 17χρονη φίλη της τραυματίστηκε στο πόδι από τις σφαίρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter