Αυτός είναι ο κομμουνιστής Τούρκος δήμαρχος που… μπήκε στο μάτι του Ερντογάν

Αυτός είναι ο κομμουνιστής Τούρκος δήμαρχος που… μπήκε στο μάτι του Ερντογάν

Τη «μάχη» της κάλπης στην επαρχία του Ντερσίμ κατάφερε να κερδίσει ο δηλωμένος κομμουνιστής υποψήφιος, Φατίχ Μεχμέτ Μάτσογλου, έγραψε ιστορία και… μπήκε στο μάτι του «σουλτάνου» Ερντογάν.

Πλέον, με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω του, καλείται να εφαρμόσει το καθαρά κομμουνιστικό-σοσιαλιστικό πρόγραμμά του σε όλη την επαρχία.

Δείτε επίσης: Τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στην Τουρκία: Η πρώτη πραγματική ήττα του Ερντογάν

Το Ντερσίμ βρίσκεται στην ανατολική Τουρκία και αριθμεί περίπου 90.000 κατοίκους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Κούρδοι. Στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ο υποψήφιος του φιλοκουρδικού HDP αναδείχθηκε δεύτερος με ποσοστό 28%.

Ωστόσο, ο Μάτσογλου θα κληθεί να εφαρμόσει όσα εφάρμοσε στη μικρή πόλη του Οβατσικ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με το πρόγραμμα του δημάρχου οι πολίτες έπαιρναν ενεργά μέλος στη διοίκηση του δήμου της πόλης τους ενώ οι αγρότες οργανώθηκαν σε εκτενείς συνεταιρισμούς. 

Την ίδια ώρα, το εισιτήριο έπεσε στο μηδέν ενώ η τιμή του νερού μειώθηκε κατά πολύ ενώ άνοιξαν πολλές δημόσιες βιβλιοθήκες.

Παράλληλα, κατά δέκα φορές αυξήθηκε η αγροτική παραγωγή, κυρίως όσπρια όπως ρεβύθια και φασόλια. Έτσι, ο δημοτικός προϋπολογισμός παρουσίασε μεγάλο πλεονάσματα και εν συνεχεία επιστράφηκε στους πολίτες σε διάφορες μορφές, κυρίως με τη μορφή υποτροφιών σε φτωχούς φοιτητές.

Ωστόσο, το πιο ριζοσπαστικό (για τα δεδομένα της Τουρκίας) κομμάτι του προγράμματος που εφάρμοσε, αφορούσε τις γυναίκες. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι γυναίκες πήραν ενεργά ρόλο και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αλλαγής.

Φωτογραφία: Twitter.com/@FatihMacoglu

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter