Αυτός είναι ο πρώτος λιποτάκτης στρατηγός της Βενεζουέλας – Αναγνώρισε τον Γκουαϊδό (Video)

Αυτός είναι ο πρώτος λιποτάκτης στρατηγός της Βενεζουέλας – Αναγνώρισε τον Γκουαϊδό (Video)

Ένας εν ενεργεία στρατηγός της Αεροπορίας στη Βενεζουέλα, σε ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο Twitter, αίρει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και δηλώνει ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Στο βίντεο, ο στρατηγός Φρανσίσκο Γιάνες καλεί και άλλους στρατιωτικούς να λιποτακτήσουν.

Ο Γιάνες αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, στην οποία υπάγεται, ως επικεφαλής στρατιωτικού σχεδιασμού της Αεροπορίας, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του.

https://www.youtube.com/watch?v=MnMN_1TpS4U

Στο σχετικό βίντεο ο στρατηγός Φρανσίσκο Γιάνες της Ανώτερης Διοίκησης Αεροπορίας, λέει ότι τα περισσότερα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη αποσύρει τη στήριξή τους στον Μαδούρο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι θύμα ενός πραξικοπήματος υποκινούμενου από τις ΗΠΑ.

“Ο λαός της Βενεζουέλας, το 90% των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας δεν είναι με τον δικτάτορα, είναι με τον λαό της Βενεζουέλας”, αναφέρει ο Γιάνες στο βίντεό του.

“Δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων λίγων ωρών, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάβαση στη δημοκρατία”.

Ο Γιάνες αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Διοίκησης, στην οποία υπάγεται, ως επικεφαλής στρατιωτικού σχεδιασμού της Αεροπορίας, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του.

«Προδοσία»

Στον λογαριασμό της στο Twitter η Διοίκηση κατηγορεί τον στρατηγό για προδοσία. Ο Γιάνες είναι ο πρώτος εν ενεργεία στρατηγός στη Βενεζουέλα που αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό από τότε που ο τελευταίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου.

Το βίντεο αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας την ώρα που οπαδοί της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση στον Μαδούρο μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του Γκουαϊδό ως νόμιμου προέδρου και την επιβολή πιθανόν καταστροφικών κυρώσεων που ενδέχεται να αποδυναμώσουν περαιτέρω την πληγείσα πετρελαιοβιομηχανία της χώρας μέλους του OPEC.

Οι επικριτές του Μαδούρο ελπίζουν επίσης να ενθαρρύνουν παρόμοιες κινήσεις από ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιες χώρες της ΕΕ αναμένεται να αναγνωρίσουν επισήμως τον Γκουαϊδό την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ άλλες πιθανόν να είναι περισσότερο επιφυλακτικές ως προς την υποστήριξή τους.

“Θα στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε όλες τις πόλεις της Βενεζουέλας και σε κάθε πόλη του κόσμου, θα κάνουμε επίδειξη ισχύος, με έναν ειρηνικό και οργανωμένο τρόπο”, ανέφερε σήμερα στο Twitter ο Γκουαϊδό.

Σήμερα επίσης ο Μαδούρο διοργανώνει συγκέντρωση για να τιμήσει την 20η επέτειο από την πρώτη ορκωμοσία στην προεδρία του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας Ούγκο Τσάβες, το 1999.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter