Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που εξαπάτησε δεκάδες πολίτες – Ομόφωνα προφυλακιστέος

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που εξαπάτησε δεκάδες πολίτες – Ομόφωνα προφυλακιστέος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ομόφωνα από ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης, ή «Νικόλας Κόντος», όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε. 

Ο κατηγορούμενος που απολογούνταν για μιάμιση ώρα περίπου φαίνεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ να απάντησε σε λίγες ερωτήσεις ενώ αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν αυτή της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Ο ίδιος φαίνεται να δήλωσε ότι είναι έμπειρος βοτανολόγος που ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους, χωρίς ποτέ να τους πείσει, όπως φέρεται να είπε, να διακόψουν την θεραπεία που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους.

Νωρίτερα, φορώντας καπέλο τζόκεϊ, αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα πέρασε την πόρτα του Α’ Τακτικού Ανακριτή. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Ο 47χρονος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων. Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του. 

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε».



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter