Αυξάνει τον αμυντικό της προϋπολογισμό και η Κίνα

Αυξάνει τον αμυντικό της προϋπολογισμό και η Κίνα

Φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν για τους εξοπλισμούς, αφού μετά τις ΗΠΑ, και τις σχετικές δηλώσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, και η Κίνα ανακοίνωσε πως θα αυξήσει φέτος τον αμυντικό της προϋπολογισμό και μάλιστα κατά 7%

Οι στρατιωτικές δαπάνες της Κίνας θα ανέλθουν στο 1,04 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 152 δισεκ. δολάρια), συμπεριλαμβανομένων 1,02 τρισεκατομμύρια γιουάν από τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης, δήλωσε ο αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017, που υποβλήθηκε στην ετήσια σύνοδο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua), ο προϋπολογισμός της χώρας και η νομοθεσία για την εθνική άμυνα προβλέπουν ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός περιλαμβάνεται κάθε χρόνο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης που τίθεται προς εξέταση και έγκριση στους βουλευτές. Οι στρατιωτικές δαπάνες συμβαδίζουν με την οικονομική ανάπτυξη και τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το μεγαλύτερο μέρος του αμυντικού προϋπολογισμού θα διατεθεί για την εμβάθυνση της εθνικής άμυνας και των στρατιωτικών μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της ενοποίησης του στρατού και των πολιτών, και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, εκπαίδευσης και απασχόλησης όσων υπηρετούν σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο ρυθμός αύξησης του αμυντικού προϋπολογισμού της Κίνας φέτος είναι ο χαμηλότερος εδώ και μία τουλάχιστον μία δεκαετία. Πέρυσι, η αύξηση ανήλθε στο 7,6%, ύστερα από πολλά χρόνια διψήφιων ποσοστών.

Η εκπρόσωπος της κινεζικής Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Φου Γινγκ δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας θα αυξηθεί κατά «7% περίπου». Πρόσθεσε ότι οι αμυντικές δαπάνες αντιστοιχούν περίπου στο 1,3% του ΑΕΠ της χώρας, σε αντίθεση με τη δέσμευση των μελών του ΝΑΤΟ να δαπανούν τουλάχιστον 2% στην άμυνα. Παράλληλα, υπέδειξε την πρόσφατη πρόθεση των ΗΠΑ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες κατά 10%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter