Αυξάνεται η πίεση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Αυξάνεται η πίεση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Μεγαλώνει συνεχώς και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καθώς η διασπορά του κορονοϊού αυξάνεται όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα από τα λύματα της πόλης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είχε την Τετάρτη μία από τις πιο δύσκολες εφημερίες, από τότε που ξεκίνησε το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Χθες, κλείσαμε με 18 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες όσες είναι διαθέσιμες δηλαδή και 134 ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Πλέον έχουμε ανοίξει και πέμπτη κλινική και αν χρειαστεί υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης καθώς οι εισαγωγές ήταν περισσότερες από πενήντα» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Παναγιώτης Τουχτίδης.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «ο εμβολιασμός φαίνεται να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο κυρίως στα άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε αναπτύξει 43 κλίνες και διασωληνώναμε από τέσσερα έως εφτά άτομα ημερησίως, ενώ τώρα τα περιστατικά είναι από ένα μέχρι δύο. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση είναι ακόμη διαχειρίσιμη».

«Η πρόληψη μιας κατάστασης παρόμοιας με τον Νοέμβριο, είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Ξέρετε, αυτή η κατάσταση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πως έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, ειδικότερα τα άτομα νεαρότερης ηλικίας. Γι’ αυτό θέλει προσοχή, μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός» καταλήγει. 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter