Αυξάνεται σταδιακά η πίεση στα νοσοκομεία – Ανοίγουν και πάλι ολόκληρες κλινικές Covid

Αυξάνεται σταδιακά η πίεση στα νοσοκομεία – Ανοίγουν και πάλι ολόκληρες κλινικές Covid

Γεμίζουν σταδιακά τα νοσοκομεία, καθώς οι εισαγωγές περιστατικών με Covid ολοένα και αυξάνονται. Καθώς η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί τον Δεκαπεντάυγουστο, η ανησυχία αυξάνεται για τους ανεμβολίαστους με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως αργά ή γρήγορα θα νοσήσουν όλοι.

Ο δείκτης νοσηλειών αυξάνεται συνεχώς και από 38 εισαγωγές που καταγράφηκαν την πρώτη του μήνα, το Σάββατο έφτασαν τις 178, μια αύξηση 368%. Με την πίεση να αυξάνεται η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ανέφερε την Δευτέρα μιλώντας στο ΣΚΑΙ πως ολόκληρες κλινικές Covid που είχαν κλείσει στα νοσοκομεία της χώρας, ανοίγουν ξανά από σήμερα. Τόνισε ότι οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία αυξάνονται και από 5 έγιναν 45 σε επτά ημέρες, γεγονός που όπως είπε σημαίνει «ότι δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας». Εκτίμησε ότι το σύστημα υγείας θα αρχίσει να πιέζεται, ωστόσο όχι ακόμη σε επίπεδο ΜΕΘ.

Οι καταγραφές από τα νοσοκομεία δεν δείχνουν μόνο αύξηση των εισαγωγών κατά 7% αλλά και ότι οι ασθενείς που διακομίζονται ή διασωληνώνονται είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Την Κυριακή μία γυναίκα 31χρονών με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με Covid.

«Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες», προειδοποίησε η κυρία Παγώνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter