Αυξάνεται το όριο των ανέπαφων συναλλαγών

Αυξάνεται το όριο των ανέπαφων συναλλαγών

Αυξάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, τα όρια στις ανέπαφες συναλλαγές σε πολλές χώρες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυσή τους για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ειδικότερα αυξάνεται στα 50 από τα 25 ευρώ, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, μετά τη συμφωνία των τραπεζών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των εκδοτών των καρτών Visa και Mastercard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η VivaWallet δημοσίευσε ήδη ανακοίνωση – επιστολή προς τους πελάτες της ενημερώνοντας ότι σε όλα τα τερματικά της ισχύει το νέο όριο των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανέπαφες συναλλαγές για έως 50 ευρώ θα μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε από την ερχόμενη Παρασκευή είτε, το αργότερο, την επόμενη Δευτέρα.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι το μέτρο αυτό ελήφθη ως μια διευκόλυνση των καταναλωτών προκειμένου να διευρύνουν τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν τον κωδικό τους στο τερματικό.

Έτσι αναμένεται να καταστεί εύκολη η μεταβολή της συναλλακτικής συμπεριφοράς των καταναλωτών ώστε να μπορούν οι πελάτες των καταστημάτων να κάνουν τις συναλλαγές τους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία τους -τουλάχιστον στις περιορισμένες κατηγορίες εμπορικών καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Πηγή: Η Αυγή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter