Αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ μετά την μετατροπή τους σε Covid

Αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ μετά την μετατροπή τους σε Covid

Αλλάζουν χρήση οι μονάδες εντατικής θεραπείας για να νοσηλευτούν περιστατικά Covid στα νοσοκομεία της Αττικής 

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «Στις κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού που λειτουργούσαν προστέθηκαν ακόμη 11 κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς με αλλαγή της χρήσης της από γενική ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορονοϊού. Η ΜΕΘ έξι κλινών του νοσοκομείου Ελπίς άδειασε από γενικά περιστατικά αλλά δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί λόγω ελλείψεων στον εξοπλισμό». 

«Η ΜΑΦ της Παπαμακαρίστου δεν χρησιμοποιείται λόγω ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού. Όταν διασωληνώνεται ασθενής με κορονοϊό στη Παμακάριστο μεταφέρεται σε Μεθ άλλου νοσοκομείου» προσθέτει. 

Ανησυχία για το Θριάσιο

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο Θριάσιο Νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στις κλινικές «Τρεις συνάδελφοι μια γιατρός και δύο νοσηλεύτριες είναι θετικοί στη παθολογική κλινική. Η μία συνάδελφος 40 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Θετικοί στο κορονοϊό βγήκαν και δυο ασθενείς στην εν λόγω κλινική». Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος μέχρι την Παρασκευή που πέρασε παρά την απαγόρευση από το υπουργείο Υγείας επιτρεπόταν το επισκεπτήριο. Γυναίκα που επισκεπτόταν τη νοσηλευόμενη μάνα της στη χειρουργική κλινική ειδοποίησε χθες ότι είναι θετική στο κορονοϊο. Έγινε τεστ στη νοσηλευόμενη μάνα και βγήκε θετική στο κορονοιο». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter