Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία

Μέχρι πρότινος οι ημερήσιοι απολογισμοί παρέμεναν περίπου στα επίπεδα που καταγράφονταν τον Μάιο

Η Γερμανία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 1.707 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Βάσει των δεδομένων του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία ανέρχεται σε 228.621, ενώ χθες καταγράφηκαν δέκα ακόμη θάνατοι από covid-19, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 9.253.

Τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων. Μέχρι πρότινος οι ημερήσιοι απολογισμοί παρέμεναν περίπου στα επίπεδα που καταγράφονταν τον Μάιο, όταν είχε ξεκινήσει η αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Με 1.707 νέα κρούσματα η χώρα βρίσκεται ξανά στα επίπεδα του τέλους Απριλίου, μιας περιόδου που τότε θεωρούνταν κορύφωση της επιδημίας.

Το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Γερμανία, λίγα περισσότερα από 6.000, είχε καταγραφεί στις αρχές Απριλίου.

Οι αρχές εντείνουν τις προειδοποιήσεις τους μπροστά στην άνοδο των μολύνσεων, οι οποίες συνδέονται κυρίως με πολλούς Γερμανούς που επιστρέφουν από διακοπές στο εξωτερικό.

Η κατάσταση αυτή ώθησε τη γερμανική κυβέρνηση να κηρύξει σχεδόν όλη την Ισπανία και μέρος των Βαλκανίων, περιοχές που επιλέγουν οι Γερμανοί τουρίστες, επικίνδυνες περιοχές και να υποβάλλει σε τεστ για κορονοϊό αλλά και καραντίνα όσους επιστρέφουν από εκεί.

«Ο διπλασιασμός των (νέων) κρουσμάτων» που παρατηρείται κατά μέσο όρο καθημερινά «σε όλη τη Γερμανία τις τρεις τελευταίες εβδομάδες» αποτελεί «μια εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί, αλλά την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε», προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι η μεγάλη άνοδος του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται στη χώρα επίσης εξηγεί την άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter