Αυξάνουν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη – Φόβοι για ρωσική εισβολή

Αυξάνουν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη – Φόβοι για ρωσική εισβολή
I

Περίπου 8.500 στρατιώτες, προορίζονται να αναλάβουν δράση επί ευρωπαϊκού εδάφους, εφόσον ήταν αναγκαίο, με φόντο την Ουκρανική κρίση και τη στάση της Ρωσίας.

Ο Μπάιντεν πάντως, στέλνει περίπου 2.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία και τη Γερμανία αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Τύπου. Αμερικανός αξιωματούχος μάλιστα,ν σε δηλώσεις του στο Reuters, γνωστοποίησε ότι περίπου 1.000 στρατιώτες θα επανατοποθετηθούν από τη Γερμανία στη Ρουμανία, στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ που είναι κοντύτερα στη Ρωσία.

Χαιρετίζει ο Στολτεμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαιρέτισε την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις σε Γερμανία, Πολωνία και Ρουμανία, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με τη Μόσχα για τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη των δυνάμεων έχει αμυντικό και αναλογικό χαρακτήρα και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους», προσθέτοντας επίσης ότι «άλλοι σύμμαχοι συνεισφέρουν επίσης με πρόσθετες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ από εδάφους, από αέρος και από θαλάσσης. Αυξήσαμε την ετοιμότητα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και εξετάζουμε την ανάπτυξη πρόσθετων ομάδων μάχης στο νοτιοανατολικό τμήμα της Συμμαχίας. Οι αναπτύξεις μας είναι αμυντικές και αναλογικές και στέλνουν το σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους».

Αναχαιτήθηκαν ρωσικά αεροσκάφη

Από πλευράς ρωσικών κινήσεων την ίδια ώρα, αναχαιτήθηκαν από την Βρετανία τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που προσέγγισαν την περιοχή ενδιαφέροντος της, το απόγευμα της Τετάρτης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αεροπορίας.

«Μαχητικά Typhoon τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Lossiemouth της Βασιλικής Αεροπορίας, υποστηριζόμενα από ένα αεροσκάφος Voyager που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Brize Norton της Βασιλικής αεροπορίας, για να αναχαιτίσουν αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη που προσέγγιζαν την περιοχή συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια αναχαιτίσαμε και συνοδεύσαμε τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη Bear», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωση του που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα αεροσκάφη Bear είναι η κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ για τα ρωσικά αεροσκάφη Tu-95 και Tu-142.

Σημειώνεται πάντως, ότι τα αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Βρετανίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter