Αυξάνουν τα χρόνια στη φυλακή για να… πατάξουν το έγκλημα

Αυξάνουν τα χρόνια στη φυλακή για να… πατάξουν το έγκλημα
Την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να αποτυγχάνει στις προεκλογικές της υποσχέσεις σχετικά με την πάταξη της εγκληματικότητας και την προστασία των πολιτών, παρουσιάζει προσχηματικά ως λύση την αυστηροποίηση στο θέμα των χρόνων έκτισης ποινής. 
Συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την διάρκεια της σχετικής συζήτησης στο  6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εξήγγειλε σήμερα την αύξηση της εκτιτέας ποινής (εκτιτέα συνολική ποινή φυλάκισης) για την υφ΄ όρων απόλυση των κρατούμενων από τα 2/5 που είναι σήμερα ως και στα 4/5, ενώ προσέθεσε ότι  συζητείται η αυστηροποίηση της προϋπόθεσης για την απόλυση στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί  ισόβια  κάθειρξη.
O K. Τσιάρας χρησιμοποίησε ως αφορμή το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά  και σημείωσε ότι  το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της επιτροπής  που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019 (νόμος 4619/2019) θα αυστηροποίηση το καθεστώς υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων, ακόμη  και τις περιπτώσεις της ισοβίου καθείρξεως.
Η αυστηροποίηση αυτή θα υλοποιηθεί, όπως υπογράμμισε ο ίδιος για «την ενίσχυση της ασφάλεια των πολιτών και την ικανοποίηση του κοινού  περί δικαίου αισθήματος».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter