Αύξησε ο Σταϊκούρας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου σε σχέση με το 2019

Αύξησε ο Σταϊκούρας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου σε σχέση με το 2019

Ήταν ένα σημείο τριβής με τους δανειστές στην πρόσφατη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας… Μάλιστα ο νυν υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας ασκούσε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα δε με συνέντευξη του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο κος Σταϊκούρας δήλωνε ότι «η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες, εκτός από ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, θα αποτελέσει εξέλιξη η οποία θα εμπεδώνει την κανονικότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα συμβάλει στην τόνωση της εγχώριας αγοράς».

Δάσκαλε που δίδασκες αλλά δεν γνωρίζεις την παραίτηση

Αυτό όμως που κατάφερε 12 μήνες ήταν να αυξήσει της ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα! Αναλυτικότερα οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν τον μήνα Ιούλιο στα 1,709 δις ευρώ. Τον προηγούμενο μήνα, οι οφειλές ήταν 1,853 δισ. Ευρώ. Δηλαδή ο κος Σταϊκούρας που εμφανιζόταν λάβρος κατά των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου όταν η ΝΔ κατείχε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να μειώσει αυτές κατά 7,78% ή 144 εκατομμύρια ευρώ. Σε ποιο όμως ποσό ανέρχονταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Ιούνιο του 2019 (τελευταίο μήνα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ);

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία οι οφειλές στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο του 2019 ήταν 1,686 δισ. Ευρώ, δηλαδή 167 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιούνιο του 2020!

Είναι προφανές ότι τώρα ο κος Σταϊκούρας δεν ασκεί σκληρή κριτική στον εαυτό του, ούτε βέβαια αποτελούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter