Αυξήσεις… α λα golden boys στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων

Αυξήσεις… α λα golden boys στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων

Αυξήσεις που θυμίζουν… golden boys καθορίστηκαν για το ΔΣ της «Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων. 

Συγκρίνοντας τις ετήσιες αποδοχές του προέδρου του Δ.Σ της «Τεχνόπολης» το 2020 με εκείνες του 2019, γίνεται εμφανές ότι η αύξηση αποδοχών φτάνει σε ποσοστό 46,22% ενώ φέτος οι ετήσιες αποδοχές του Αντιπροέδρου του Δ.Σ αυξάνονται κατά 537,86% , του διευθύνοντος συμβούλου κατά 49,51% ενώ των μελών του ΔΣ για παραστάσεις σε συνεδριάσεις κατά 64,26%

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ανοιχτή Πόλη εκφράζει την αντίθεσή της για αυτή την τακτική και εγκαλεί τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να ανακαλέσει την απόφαση που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης (11.02.2020) του διοικητικού συμβουλίου της «Τεχνόπολης». 

Η Ανοιχτή Πόλη επισημαίνει τα εξής σε δημόσια παρέμβασή της: «Στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της “Τεχνόπολης”, η πλειοψηφία έκανε δεκτή εισήγηση με την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της, κ. Μπιτζάνης, παραχωρεί στον εαυτό του αύξηση αποδοχών κατά 50% (!). Συγκεκριμένα, οι ετήσιες μικτές αποδοχές του σκαρφαλώνουν στα 51.666 από τα 34.557 ευρώ. Αντίστοιχη αύξηση εγκρίθηκε και για τον Πρόεδρο του οργανισμού, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση αποφασίστηκε για τον Αντιπρόεδρο. Κατανοούμε ότι ο κ. Μπιτζάνης ενδεχομένως ζήλεψε τις γενναιόδωρες αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στα ευνοούμενά της golden boys του Δημοσίου (βλ. ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ), δεν μπορούμε όμως παρά να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτήν την πρωτοβουλία του. Ο κ. Μπακογιάννης θα πρέπει να βάλει άμεσα φρένο στην άνεση με την οποία τα στελέχη που τοποθετεί σε διοικητικές θέσεις αξιοποιούν την εμπιστοσύνη του. Η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης αποτελεί μονόδρομο».

Ακολουθεί πίνακας με τις αμοιβές που αποφασίστηκαν:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter