Αύξηση 5% στον κύκλο εργασιών της AEGEAN

Αύξηση 5% στον κύκλο εργασιών της AEGEAN

Η AEGEAN ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2018, σημειώνοντας αύξηση 5% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €1.187,4 εκ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €67,9 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 13%.

Η βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου συνετέλεσε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% με την AEGEAN και την Olympic να μεταφέρουν 14 εκ. επιβάτες. Η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2017, φτάνοντας τους 7,8 εκ. επιβάτες ενώ αντίστοιχα στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 4% φτάνοντας τους 6,1 εκ. επιβάτες.

Η επίτευξη πληρότητας στο επίπεδο του 83,9% είναι απόρροια της ωρίμανσης της οργάνωσης της εταιρείας στη διαχείριση δικτύου και ναύλων, παρά την έντονη εποχικότητα της ζήτησης. O συνολικός αριθμός πτήσεων αυξήθηκε οριακά 1% μέσα στο έτος.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές ανήλθαν σε €86,4 εκ. Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €290,2 εκ., μετά και την πληρωμή προκαταβολών ύψους €47,9 εκ. για την παραγγελία των 30 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α320neo.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

«Το 2018 καταφέραμε να βελτιώσουμε την κερδοφορία καθώς και τις εμπορικές επιδόσεις στο δίκτυο εξωτερικού, παρά τις έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις αλλά και τη σημαντική επιβάρυνση στο κόστος από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Η σταδιακή αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών μας καθώς και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση, στηρίζει την ανοδική μας πορεία. Παράλληλα προχωρήσαμε σε δέσμευση για σημαντικές επενδύσεις που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, σε κόστος και ποιότητα προϊόντος, αλλά και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δεξιότητες των ανθρώπων μας.

Το 2019 προχωράμε και πάλι, προσεκτικά αλλά σταθερά, προσθέτοντας νέους προορισμούς και αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα στις 17,7 εκατ. θέσεις».

AEGEAN

H AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 14 εκατομμύρια επιβάτες το 2018. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2019 καλύπτει ένα δίκτυο 151 προορισμών, 120 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες. Η AEGEAN είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Η Εταιρεία βραβεύτηκε για όγδοη συνεχή χρονιά και ένατη φορά τα τελευταία 10 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2018, από τα Skytrax World Airline Awards.

Η διοίκηση της AEGEAN θα διενεργήσει τηλεδιάσκεψη (conference call) με θέμα συζήτησης τα Αποτελέσματα Έτους 2018 τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://el.about.aegeanair.com/ependytes/anakoinoseis/announcements/

Οι οικονομικές καταστάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://el.about.aegeanair.com/ependytes/financial-results/oikonomikes-katastaseis/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter