Αύξηση των εργαζομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία – Νέα κρούσματα σε «Σωτηρία» και «Έλενα Βενιζέλου»

Αύξηση των εργαζομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία – Νέα κρούσματα σε «Σωτηρία» και «Έλενα Βενιζέλου»

Στους 90 ανέρχεται σήμερα Παρασκευή ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που νοσούν από κορονοϊό, ενώ 400 είναι πια οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις λοιπές δομές υγείας της χώρας που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω επαφής τους με ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα διαγνώστηκαν θετικοί δύο εργαζόμενοι (ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια) της 2ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία». Πρόκειται για τους πρώτους εργαζόμενους, επιβεβαιωμένους ασθενείς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα θετικός στον ιό διαγνώστηκε και γιατρός του Μαιευτηρίου “Έλενα Βενιζέλου”, ενώ έντεκα γιατροί και νοσηλευτές από αίθουσα τοκετών του ίδιου νοσοκομείου τέθηκαν σε καραντίνα. Συμπτώματα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει εμφανίσει μία ακόμη γιατρός στην οποία έγινε εργαστηριακός έλεγχος και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Με κορονοϊό, διαγνώστηκαν επίσης οκτώ εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, ενώ παρατάθηκε η καραντίνα ακόμη 20 εργαζομένων εκεί. Τέλος, στους δώδεκα αυξήθηκε ο αριθμός των νοσούντων εργαζομένων στο νοσοκομείο Καστοριάς, ενώ θετικός βρέθηκε νοσηλευόμενος στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι εκεί να δίνουν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.

Όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ο κίνδυνος για το προσωπικό των νοσοκομείων πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών. “Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύονται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς επειδή ο εργαστηριακός έλεγχος είναι πλημμελής. Πάμε ως πρόβατα επί σφαγή χωρίς μέσα προστασίας, μάσκες και στολές και με πλημμελή εργαστηριακό έλεγχο” σημειώνει. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter