Αυξήσεις 18% στους μισθούς ζητούν οι εργαζόμενοι στην Ισπανία

Αυξήσεις 18% στους μισθούς ζητούν οι εργαζόμενοι στην Ισπανία

Συνδικάτα που εκπροσωπούν κάποιους από τους 234.000 εργαζομένους σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης της Ισπανίας σχεδιάζουν να ζητήσουν αυξήσεις μισθών τουλάχιστον 18% για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, το συνδικάτο CCOO, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ισπανία, σε διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, θα επιδιώξει ρήτρες που θα επιτρέπουν αναθεωρήσεις στην περίπτωση ταχύτερης αύξησης του πληθωρισμού, επιπρόσθετα της ελάχιστης αύξησης κατά 18% κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ένα άλλο συνδικάτο, το FASGA, ζητά αύξηση σχεδόν 20% σε διάστημα τεσσάρων ετών. Στόχος είναι να διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και να αντιμετωπιστεί το πληθωριστικό περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, η ANGED, η επιχειρηματική ένωση που εκπροσωπεί κάποιες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στην Ισπανία, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο καθώς οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει αν και κάποιες εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν δηλώσει ότι ήδη προσπαθούν να αποτρέψουν τη μετακύλιση του αυξανόμενου κόστους στους καταναλωτές.

Οι ευρωπαϊκές εταιρίες λιανικής πώλησης και γενικά οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα αιτήματα από τους εργαζόμενούς τους για διψήφιες αυξήσεις μισθών προκειμένου να ισοδυναμούν τον πληθωρισμό, που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων δεκαετιών. Οι υψηλότεροι μισθοί, με τη σειρά τους, είναι πιθανόν να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών μελλοντικά. Τέλος, πληθωρισμός 12μήνου στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 10,5% τον Αύγουστο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter