Eurostat: Αύξηση 72% των ασυνόδευτων ανηλίκων που αιτήθηκαν άσυλο το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Eurostat: Αύξηση 72% των ασυνόδευτων ανηλίκων που αιτήθηκαν άσυλο το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Kατά 72% αυξήθηκε σύμφωνα με την Eurostat ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία να αποδίδει την κατακόρυφη αύξηση στην προσφυγική κρίση που δημιούργησε η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, 23.255 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτήθηκαν άσυλο το 2021, από 13.550 το 2020. Οι περισσότεροι που έφτασαν από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο, ήταν αγόρια ηλικίας 15-17 ετών.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι χώρες της ΕΕ χορήγησαν άσυλο σε 5.070 ασυνόδευτους ανηλίκους, το 34% των οποίων έλαβε καθεστώς πρόσφυγα.

Στον αντίποδα, ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο που έλαβαν προστασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 5% για την ίδια χρονική περίοδο, με την Eurostat να μην δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πάνω από το ένα τέταρτο των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου που εγκρίθηκαν προέρχονταν από Σύριους πολίτες και ακολούθησαν οι Αφγανοί και οι Βενεζουελάνοι, με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία να είναι οι κύριες χώρες υποδοχής τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter