Αύξηση συντάξεων με «άρωμα»… εκλογών

Αύξηση συντάξεων με «άρωμα»… εκλογών

Την αύξηση των κύριων συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου του 2023 αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το βλέμμα στις εκλογές του 2023 και ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να «καλπάζει», εξαφανίζοντας τα εισοδήματα των πολιτών.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που υπογράφηκε την Τρίτη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, το συνολικό ποσό των κύριων συντάξεων με έναρξη καταβολής έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022 αυξάνεται από την 01.01.2023 κατά 7,75%.

Την συγκεκριμένη αύξηση εκτιμάται πως θα «δουν» 1.724.713 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7,75%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, τυχόν διαφορές που θα προκύψουν μεταξύ των στοιχείων της Εισηγητικής Έκθεσης του προϋπολογισμού έτους 2023 και των αντίστοιχων στοιχείων που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή όσον αφορά α) το ετήσιο ποσοστό μεταβολής του ΑΕΠ και β) το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό του συντελεστή αύξησης των συντάξεων στην απόφαση των συντάξεων στην απόφαση που αφορά στο αμέσως επόμενο έτος και αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση της αύξησης των συντάξεων έρχεται μετά την σχετικά πρόσφατη φιέστα του Υπουργείου Εργασίας με τις εκκρεμείς συντάξεις, που έφερε στο φως ακόμη μία κυβερνητική «πονηριά» εναντίον των συνταξιούχων, ειδικά αυτών των συνταξιούχων που το τελευταίο διάστημα έλαβαν την προσωρινή σύνταξη, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα μέσω δικαστικής παραγραφής.

Διαβάστε επίσης:

«Επιτελικός» μηχανισμός μείωσης των συντάξεων

Πού οφείλεται η εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού;

Το μπάχαλο των συντάξεων που δημιούργησε ο Χατζηδάκης στον ΕΦΚΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter