Β. Σταθόπουλος: Ένα χρόνο στη φυλακή χωρίς στοιχεία

Β. Σταθόπουλος: Ένα χρόνο στη φυλακή χωρίς στοιχεία

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου 2019 από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και μέχρι σήμερα 12 μήνες μετά κρατείται στις φυλακές Λάρισας αφού κατηγορείται για ληστεία στον Χολαργό, αλλά και για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, παρόλο που δεν έχουν προκύψει στοιχεία εναντίον του.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνείται τις κατηγορίες, που του προσάπτουν.

Λίγες ημέρες πριν, οι συνήγοροί του, Αντωνία Λεγάκη και Γιώργος Κακαρνιάς έδωσαν συνέντευξη Τύπου και γνωστοποίησαν ότι είχαν καταθέσει αίτημα να μην παραταθεί η προσωρινή κράτηση του Β. Σταθόπουλου και να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους του καθώς οι λόγοι της κράτησής του όχι απλά δεν ευσταθούν αλλά είναι όπως ανέφεραν, παράνομοι.

Το αίτημα αυτό, απορρίφθηκε και ο Β. Σταθόπουλος παραμένει στις φυλακές Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα ευρήματα της αστυνομίας, αποδεικνύουν τα όσα λέει, αφού για παράδειγμα DNA δικό του βρέθηκε μόνο σε μία σακούλα με φάρμακα, πράγμα που επιβεβαιώνει την κατάθεσή του ότι η μόνη του εμπλοκή είναι η παροχή βοήθειας σε τραυματία.

Όσον αφορά τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ play στον Χολαργο που του αποδίδεται, υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες που τον δείχνει να βγαίνει και να μπαίνει στο σπίτι του με πορτοκαλί φορφοριζέ μπλούζα μία ώρα περίπου πριν και μετά τη ληστεία, δείχνοντας κουρασμένος αλλά χαλαρός, στην επιστροφή του μάλιστα, φαίνεται να ξανακατεβαίνει από το σπίτι του για να πετάξει τα σκουπίδια. Την ίδια ώρα υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν έξω για φαγητό.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων αλλά και από το υλικό από τις κάμερες που υπάρχει από τον χώρο της ληστείας οι δύο δράστες είναι μέτριου αναστήματος ενώ ο ίδιος έχει ύψος 1,93.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία «ενημερώθηκε» για την εμπλοκή του Β. Σταθόπουλου στην υπόθεση με ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο μάλιστα ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να εντοπίσει από ποιον προήλθε. Πρόκειται για μία πλέον συνηθισμένη πρακτική της ΕΛ.ΑΣ. την οποία βλέπουμε να εμφανίζεται συχνά πυκνά σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πιο πρόσφατη αυτή του 42χρονου αναρχικού, Πολύκαρπου Γεωργιάδη που συνελήφθη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κατασκευή ενός συνήθη υπόπτου.

Η συνέντευξη Τύπου των δικηγόρων όπως τη μετέδωσε live το omniatv:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter