Βαλεντίν: Σε εξέταση DNA θα υποβληθεί η γυναίκα που λέει ότι είναι η μητέρα της μικρής – Τι είπε στις αρχές

Βαλεντίν: Σε εξέταση DNA θα υποβληθεί η γυναίκα που λέει ότι είναι η μητέρα της μικρής – Τι είπε στις αρχές

Πολλά είναι τα ερωτήματα στην υπόθεση της εξαφάνισης της επτάχρονης Βαλεντίν μετά τον εντοπισμό της στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Λυών.

Ο πατέρας μετά τις συνεχείς ανακρίσεις, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε πως η μικρή Βαλεντίν βρίσκεται στη Γαλλία μαζί με την μητέρα της. Ο πατέρας της ανήλικης ωστόσο, έχει πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. 

Μία από αυτές ήταν πως η μητέρα της μικρής ήταν νεκρή, όπως είχε ισχυριστεί αρχικά. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ακόμα πως στην αρχή δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του ζούσε και το έμαθε τον Μάρτιο του 2019. Πήγε στη Γαλλία κι εκεί ξεκίνησαν να οργανώνουν το σχέδιο για τη διαφυγή της Βαλεντίν. Το σχέδιο ήταν δικό του, καθώς όπως είπε δεν μπορούσε να μεγαλώσει μόνος του ένα κοριτσάκι.

 

Πώς εμφανίστηκε η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι η μητέρα της μικρής

Μετά τις αποκαλύψεις, το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένας άνδρας, ο οποίος είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη μητέρα της Βαλεντίν. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα του Saint Etienne κοντά στη Λυών, όπου διαμένει η θεία της μικρής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές προσήγαγαν μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι, όπου διαμένει η Βαλεντίν και η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του.

Εκείνη μάλιστα φέρεται να είναι ο άνθρωπος που ήρθε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας, γιατί η ίδια μένει παράνομα στη Γαλλία. Η δε Βαλεντίν ταξίδεψε με το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της.

Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς δεν έχει καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί και εξέταση DNA για να διαπιστωθεί πως πράγματι είναι η μητέρα της. Οι ελληνικές Αρχές για να πειστούν ότι πρόκειται 100% για τη μητέρα της Βαλεντίν, αναμένουν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί μαζί με τον Γάλλο σύνδεσμο είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και πάλι με το παιδί, το οποίο, όπως διαπίστωσαν, είναι καλά στην υγεία του και δείχνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο.

Όπως τους είπε η γυναίκα, ζουν μαζί με τη Βαλεντίν στην πόλη της Λυών. Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι η ίδια είχε φύγει από το Κονγκό παράνομα πριν από χρόνια και περίμενε κάποια στιγμή ότι με τον ίδιο τρόπο θα έφευγαν για να πάνε στη Γαλλία, ο σύντροφός της και το παιδί.

Για κακούργημα διώκεται ο πατέρας

Στον πατέρα της μικρής ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα που φέρεται να διέπραξε από κοινού με τον έναν από τους οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση.

O πατέρας κατηγορείται ακόμα για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε στην Γαλλία τον Μάρτιο του 2019 όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του εξαφανισμένου μέχρι χθες παιδιού. Η μητέρα, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του, του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία.

Οι υπόλοιποι εξι συλληφθέντες διώκονται για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter