Balkan Insight: Εκτενές ρεπορτάζ για τις ακροάσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων στην Ευρωβουλή

Balkan Insight: Εκτενές ρεπορτάζ για τις ακροάσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων στην Ευρωβουλή

Εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τις ακροάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν καταγγείλει την παρακολούθησή τους, αφιερώνει ο ενημερωτικός ιστότοπος Balkan Insight.

«Την περασμένη Πέμπτη, η εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και ισοδύναμου κατασκοπευτικού λογισμικού επιτήρησης πραγματοποίησε δημόσια ακρόαση για την Ελλάδα. Η PEGA κάλεσε τον Έλληνα δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ο οποίος στοχοποιήθηκε με το Predator, τον Σταύρο Μαλιχούδη, θύμα υποκλοπών, και την Ελίζα Τριανταφύλλου, ερευνήτρια δημοσιογράφο του ελληνικού μέσου Inside story, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ως στόχοι και ερευνητές παρακολούθησης», αναφέρει το Balkan Insight.

«Η επιτροπή PEGA έχει δείξει ειλικρινές ενδιαφέρον για την υπόθεση της επιτήρησης στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα ασκήσει μεγάλη πίεση για να αναδείξει πτυχές της υπόθεσης που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί» σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιστότοπου ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, στόχος ο ίδιος των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παράλληλα, το Balkan Insight κάνει αναφορά στην τραγελαφική τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτη Αλεξανδρή, ο οποίος το μόνο που βρήκε να πει ενώπιον της Επιτροπής PEGA για το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν: «Γιατί το λέμε σκάνδαλο, επειδή το λέει ο Τύπος;».

Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαλιχούδης, μιλώντας κι αυτός στο Balkan Insight κάνει λόγο για «απογοητευτική εμφάνιση δημόσιων αξιωματούχων ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου», επισημαίνοντας πως οι παρεμβάσεις των κ. Ράμμου και Αλεξανδρή προκάλεσαν τα γέλια των παρευρισκόμενων ευρωβουλευτών.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως η ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ και μέλος της επιτροπής PEGA, με μια άκρως καυστική ανάρτηση στο twitter σχολίασε την στάση των Ελλήνων αξιωματούχων κάνοντας λόγο για «κωμικό σκετς» καθώς αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις, σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα επικαλούμενοι το «απόρρητο». «Το δεύτερο πάνελ της επιτροπής PEGA δυστυχώς εξελίσσεται σε κωμικό σκετς τύπου “Ο υπολογιστής-λέει-Όχι”» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κόλαφος κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις ακροάσεις

Ανδρουλάκης από Ευρωβουλή: Ο Μητσοτάκης αντί να δηλητηριάζει με θεωρίες συνωμοσίας να άρει το απόρρητο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter