Balkan Insight: Κυβερνοεπίθεση στο Documento μετά τις αποκαλύψεις για τη σύζυγο Αγιαβέφε

Balkan Insight: Κυβερνοεπίθεση στο Documento μετά τις αποκαλύψεις για τη σύζυγο Αγιαβέφε

«Το ελληνικό ΜΜΕ Documento δέχθηκε κυβερνοεπίθεση αφότου δημοσίευσε μια έρευνα για τη σύζυγο του καταδικασμένου τούρκου απατεώνα Γιασάμ Αγιαβέφε» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που έκανε το αγγλόφωνο διαβαλκανικό ερευνητικό μέσο Balkan Insight με αφορμή την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν το documentonews.gr και το koutipandoras.gr το μεσημέρι της Δευτέρας, στο περιθώριο της αποκάλυψης για την παροχή συστατικής επιστολής δια χειρός του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, για την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε, ενώ η γυναίκα του είχε ήδη εντοπιστεί σε κύκλωμα έκδοσης διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Μάλιστα, το ίδιο μέσο εκτιμά ότι πρόκειται για επανάληψη της επίθεσης χάκερς που δέχθηκε το ίδιο πέρυσι, όταν [αποκάλυψε το σκοτεινό μονοπάτι του Αγιαβέφε προς την απόκτηση τιμητικής ελληνικής ιθαγένειας».

Οι επιθέσεις που δέχθηκαν τα δύο αυτά σάιτ ακολουθούν τις επιθέσεις που δέχθηκαν το Solomon, το Balkan Insight και το Inside Story τον περασμένο Σεπτέμβριο αφότου δημοσίευσαν έρευνες για τις δραστηριότητες του Αγιαβέφε.

Από τη μεριά του, ο δημοσιογράφος του Documento Μάριος Αραβαντινός που αποκάλυψε το θέμα με την ταυτότητα της συζύγου του Αγιαβέφε δήλωσε πως «To Documento είναι το τέταρτο μέσο που δέχεται επίθεση αφότου δημοσίευσε ειδήσεις για αυτόν τον συγκεκριμένο Τούρκο πολίτη. Υπάρχει ένα μοτίβο, εάν ο δράστης ήταν το ίδιο άτομο μένει να αποδειχθεί. Εκφράζουμε την ανησυχία μας».

Διαβάστε επίσης:

Balkan Insight: Εκτενές ρεπορτάζ για τις ακροάσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων στην Ευρωβουλή

Πληρώνουν χιλιάδες ευρώ την ώρα για κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Η μαφία τακτοποίησε τη σύζυγο και ο Αδωνης τον Αγιαβέφε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter