Ball boy των βαρόνων! Στο Documento της Κυριακής – Μαζί το ΗοtDoc History και το Docville

Ball boy των βαρόνων! Στο Documento της Κυριακής – Μαζί το ΗοtDoc History και το Docville

Η διαπλοκή βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο και τον θέτει σε διαρκή ομηρία. Μετά και τον επιτελικό διασυρμό του από τους ολιγάρχες ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαχειριστεί σοβαρά θέματα της χώρας.

Ο Σαμαράς απειλεί ευθέως τον Μητσοτάκη και τον καθιστά αδύναμο στο κόμμα και τη διακυβέρνηση.

ΔΗΜ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, συνέντευξη: «Το πολιτικό μέγεθος του Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί στις δυνατότητες της χώρας».

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψηφίσματα και εκλογή συνέδρων τα… αγκάθια. Πού εντοπίζονται οι σημαντικότερες διαφωνίες ενόψει του συνεδρίου του κόμματος.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΜΕ: Διεθνής στήριξη στον Κώστα Βαξεβάνη – Διασυρμός Σαμαρά.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Γαλάζιο» ρεσάλτο στο Δημόσιο με διορισμούς 13 υπηρεσιακών γραμματέων.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Στη Μόρια τα παιδιά θέλουν να πεθάνουν.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Παρατράγουδα και αντιδράσεις για τα «φιλέτα» στο Ναυάγιο

ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: Πλειστηριασμούς… αυθημερόν φέρνουν κυρβέρνηση, τράπεζες και Θεσμοί

ΣΧΕΔΙΟ «ΗΡΑΚΛΗΣ»: Στην κλίνη του Προκρούστη οι δανειολήπτες

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ: Μποναμάς Τραμπ στον Νετανιάχου.

ΚΙΝΑ: Μιας καραντίνας μύρια έπονται

IΤΑΛΙΑ: Οι «Σαρδέλες» κάθισαν σδτο λαιμό του Σαλβίνι

Kill Bill – Κόμπι Μπράιαντ: Συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη που κλίνει το γόνυ στον Κόμπι.

Hot Doc History: Waffen SS, οι αλλοεθνείς που πολέμησαν υπέρ του Χίτλερ

Μια ιδιαίτερη πλευρά του ναζιστικού φαινομένου αναδεικνύει το Hot.Doc History που θα είναι ένθετο στο Documento της Κυριακής. Τους Waffen SS, τους αλλοεθνείς που έσπευσαν να συνδράμουν την προσπάθεια της Γερμανίας να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, ακόμη και εις βάρος των πατρίδων τους.

Στις 48 σελίδες του τεύχους αναλύεται τα φαινόμενο των «πρόθυμων» του Χίτλερ και «χαρτογραφείται» η πολιτική ταυτότητα τους. Ανιχνεύονται τα κίνητρα τους. Αντικομμουνιστές που πίστευαν πως μαζί με τους Ναζί θα μπορούσαν να νικήσουν την Σοβιετική Ένωση. Αντισλαβικό και αντιεβραϊκό δολοφονικό μένος τους ώθησε προς ανατολάς για να συμπράξουν στη μεγαλύτερη γενοκτονία της Ιστορίας: Την αρπαγή και τον αποικισμό των εύφορων εδαφών που κατοικούνταν από «υπάνθρωπους». Η «συντριβή του εβραιομπολσεβικισμού» και η ανάδειξη μιας «Νέας Ευρώπης» κάτω από την εξουσία της σβάστικας. Κάτω από αυτή τη σημαία συντάχθηκαν τα πιο μαύρα στοιχεία της ηπείρου. Φασιστικά καθεστώτα, φιλοναζιστές και πρώην εθνικιστές που ασμένως προσχώρησαν στις υπερεθνικές ιδέες της γερμανικής κυριαρχίας.

Σημαντική πηγή στρατολόγησης για τα Waffen SS αποτέλεσαν οι μη Γερμανοί πολίτες των μειονοτήτων από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, οι Volksdeutsche. Ο Χίμλερ αρχικά αποδεχόταν εθελοντές «μόνο με καθαρό σκανδιναβικό αίμα». Στα Waffen SS γίνονταν δεκτοί αρχικά Σουηδοί, Νορβηγοί, Φινλανδοι, Δανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι (Βαλλόνοι και Φλαμανδοί). Νωρίς κατατάχθηκαν Γάλλοι «εθελοντείς κατά του μπολσεβικισμού», Ισπανοί και Ιταλοί φασίστες, μετά τη συνθηκολόγηση του 1943. Οσο ο πόλεμος έγερνε εις βάρος της Γερμανίας τα στάνταρ του «καθαρού αίματος» έπεφταν και το αρχετυπικό «Άριο πνεύμα» κατέρρεε, άρχισαν να προάγονται σε …επίτιμους Γερμανούς και οι απεχθείς στους ναζί ράτσες των «υπανθρώπων»: Ρώσοι, Βόσνιοι, Κροάτες, Ρουμάνοι, Αζέροι, Τουρκμένοι, Αραβες, Ινδοί. Η Ελλάδα είχε πολύ χαμηλή –μετρημένη στα δάκτυλα του ενός χεριού- συμμετοχή στο Ανατολικό Μέτωπο.

Ο συνολικός αριθμός των σταυροφόρων του αγκυλωτού έφτασε τις 350.000 έως και 500.000 άνδρες ενώ τον τελευταίο χρόνο του πολέμου, υπήρχαν περισσότεροι ξένοι παρά Γερμανοί στα Waffen SS. Μη έχοντας έδαφος να οπισθοχωρήσουν πολλοί πολέμησαν με λύσσα και σκοτώθηκαν στη μάχη του Βερολίνου.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης και ο κομίστας Γιώργος Γούσης στο Docville

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης και ο κομίστας Γιώργος Γούσης μιλούν αποκλειστικά στην Μαρίνα Αγγελάκη για τη συνεργασία τους στη νέα ταινία του Οικονομίδη με τίτλο «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» που θα βγει σύντομα στις αίθουσες.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της περιοδείας των Villagers of Ioannina City σε Ελλάδα και Κύπρο ο ιθύνων νους της μπάντας Αλέξης Καραμέτης εξηγεί στον Γιάννη Πούλλο τι σηματοδοτεί για τους «χωριάτες» η μετάβαση στην εποχή του Υδροχόου.

Ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης σε συνέντευξη του στην Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή τη σουρεαλιστική κωμωδία «Ένα λιοντάρι Μεσοπέλαγα» στην οποία και πρωταγωνιστεί, μας προσκαλεί στον παράλογο κόσμο του Σλάβομικρ Μρόζεκ όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ο ιταλός συγγραφέας Αντόνιο Μορέσκο με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Το φωτάκι» μιλά στην Εμυ Ντούρου για την αξία της πολιτικής στον αγώνα της καθημερινότητας ενώ ξεκαθαρίζει ότι «στην Ιταλία όλοι ξέρουν ότι ο Παζολίνι δολοφονήθηκε όχι για προσωπικούς λόγους αλλά γιατί ενοχλούσε».

Ο Σπύρος Αραβανής γράφει για την γνωριμία του Νίκου Ξυλούρη με τον Χρήστο Λεοντή καθώς στις 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατό του Αρχάγγελου της Κρήτης.

Οι καλύτεροι Βρετανοί γκάνγκστερ της μεγάλης οθόνης. Η νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι «The gentlemen» μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξεχωρίζει τους πιο αυθεντικά κακούς του λονδρέζικου υποκόσμου

Ο Αντρές Αντέμπι, ένας από τους επιμελητές της έκθεσης «Aναρχικές εικόνες. Φωτογραφία και κοινωνική επανάσταση. 1936-1939» που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για την ιστορική σημασία του αναρχοσυνδικαλισμού στη Βαρκελώνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter