Βανδάλισαν με λάδι και εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη

Βανδάλισαν με λάδι και εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη

Κρούσμα με βανδαλισμούς με λάδι σε εκθέματα σημειώθηκε και στο Μουσείο Μπενάκη, εκτός από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή, 26 Αυγούστου, κάμερες κατέγραψαν δύο άτομα τα οποία άφησαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε εκθέματα, χωρίς, ευτυχώς, να προκληθούν ζημιές.

Η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη:

«Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου. Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter