Barbie: H πρώτη κούκλα με ακουστικό βαρηκοΐας και προσθετικό πόδι

Barbie: H πρώτη κούκλα με ακουστικό βαρηκοΐας και προσθετικό πόδι
Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/barbie

Ως μέρος της προσπάθειάς της να συμβάλλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας και με συμπεριληπτική διάθεση η εταιρεία παιχνιδιών Mattel, έχει λανσάρει μια νέα σειρά από κούκλες έχοντας το εμβληματικό brand Barbie.

Στη σειρά Fashionistas η Barbie φοράει ακουστικά βαρηκοΐας, ο Ken έχει λεύκη, ενώ μια ακόμα κούκλα έχει προσθετικό πόδι.

Το 2021, οκτώ από τις δέκα πιο δημοφιλείς κούκλες της σειράς ήταν «διαφορετικές», εμπνέοντας τα κορίτσια να πουν περισσότερες ιστορίες και να βρουν μία κούκλα που τα αντιπροσωπεύει.

Η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Λίζα Μακνάιτ, ανέφερε συγκεκριμένα: «Η Barbie πιστεύει ολόψυχα στη δύναμη της αναπαράστασης και, καθώς αποτελεί την κούκλα με τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα στην αγορά, δεσμευόμαστε ως εταιρεία να συνεχίσουμε να δημιουργούμε κούκλες με διαφορετικά χρώματα στο δέρμα, σωματότυπους και ειδικές δεξιότητες, οι οποίες προάγουν τη διαφορετικότητα. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που αντικατοπτρίζουν στοιχεία του εαυτού τους, αν και διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα καθώς τα βοηθούν να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της ένταξης και της συμπερίληψης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter